Tungt poängtapp mot Sundsvall

På fredagskvällen spelade ÖSK mot GIF Sundsvall i Allsvenskans 22:a omgång. Wilson gav gästerna ledningen men ÖSK vände i första halvlek genom mål av Michael Omoh och Nahir Besara. Martin Broberg gjorde 3-1 i början av andra, men Sundsvall kämpade sig tillbaka och ikapp. Eklund och Gerson gjorde varsitt mål och matchen slutade 3-3.

Fredagskvällen bjöd på fint höstväder när ÖSK och Sundsvall marscherade in på Behrn Arena. Det var något överraskande bortalaget som inledningsvis tog tag i taktpinnen och hade bra rörelse och energi i sitt anfallsspel. Det gav utdelning i målprotokollet redan efter sju minuter. Granat tog sig in i straffområdet på vänsterkanten och tryckte sig ner till kortlinjen. Därifrån spelade han in ett hårt, lågt inspel till Wilson som från nära håll stötte in bollen i mål. En motig start för det svartvita laget. Några minuter senare stack Sundsvall upp i en kontring där Silva avslutade med ett skott som Jansson kunde hålla utan större problem. I den 13:e minuten satte Moberg in en brysk tackling som mycket väl kunde inneburit rött kort, men Jonas Eriksson nöjde sig med det gula för mittbacken. ÖSK tog sig in i matchen allt mer och efter halvchanser från Broberg och Nordmark som båda avslutat över kom kvitteringen när dryga halvtimmen var spelad. Omoh bröt in från vänsterkanten och väggade med Besara innan han gick på skott. Avslutet hittade in i mål via touch på en försvarare. 1-1.

Gästerna lät sig inte nedslås utan bara två minuter efter kvitteringen fick Wilson ett kalasläge centralt i straffområdet men Jansson räddade stabilt utan att släppa retur. Chanserna duggade tätt och efter en hörna fick Nordmark ett giftigt läge men likt tidigare var siktet för högt inställt. Men ledningsmålet skulle komma strax efteråt istället. Broberg vann boll och tog sig framåt i vänster ytterläge. I höjd med straffområdet passade han fint till en framstormande Besara som, i den målform han är, kyligt skickade in 2-1 förbi Naurin. Målet innebar att Nahir nu målat tre matcher i rad i den svartvita tröjan. Ledningsmålet innebar något mer lugn i spelet från ÖSK:s sida även om det var Sundsvall som tryckte på framåt under den första halvlekens slutskede.

Andra halvlek var precis igångsatt när Besara tog sig in i skottsektorn och tryckte av bössan. Naurin lyckades med visst besvär freda sitt mål och på returen var Sköld nära att hinna fram men kom tiondelen för sent. I den 52:a minuten spelade Sundsvall snålt i eget straffområde och Sköld löpte på ett hemspel. Victor hann först och Naurin rammade honom. Straff för ÖSK. Broberg fick förtroendet från straffpunkten och gjorde ingen besviken när han säkert skickade in 3-1.

Målet gav ÖSK ett visst andrum, men tvåmålsledningen höll inte längre än knappt tio minuter. Inhoppande Eklund kunde med sin första bolltouch, efter knappa minuten på planen, nicka in en hörna och bortalaget hade fått kontakt igen. ÖSK hamnade i försvarsläge och hade svårigheter att hålla bollen inom laget. I den 77:e minuten fick inbytte Sema iväg ett tungt avslut men Naurin stod för en kalasräddning och förnekade ÖSK en ny tvåmålsledning. Sundsvall tryckte fram allt under avslutningen och i 89:e minuten dök en situation upp i straffområdet. Eklund gick omkull och matchens andra straff var ett faktum. Krogh Gerson klev fram och bombade distinkt in 3-3 bakom en chanslös Jansson i målet. Inget av lagen förmådde att hitta ett segermål under de tre tilläggsminuterna och det blev varsin poäng för lagen.

På presskonferensen berättade Sundsvalls tränare Roger Franzén att han tyckte sitt lag gjorde en bra första halvlek, men att det likväl var underläge efter 45 minuter. Han var mycket nöjd med upphämtningen i andra halvlek efter ett tungt 3-1 underläge. Alexander Axén var besviken över sitt lags insats. Efter 3-1 hade ÖSK bra kontroll fram tills reduceringen. Därefter tyckte han att såg laget ängsligt ut och spelarna inte var tillräckligt rejäla i närkamperna. Han var heller inte nöjd med att åter behöva se insläppta mål på fasta situationer.

Nästa match spelar ÖSK på torsdag den 22:a september klockan 19.00. Motståndare är IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Matchen börjar klockan 19.00.

Resultat: 3-3 (2-1)

Mål: Wilson 7’, Omoh 26’, Besara 31’, Broberg 54’, Eklund 61’, Gerson 89’.

Varningar: Moberg, Broberg, Krogh Gerson

Hörnor: 6-3

Byten ÖSK: Michael Omoh ut - Maic Sema in (70’), Victor Sköld ut - Jonathan Lundberg in (74’), Daniel Nordmark ut - Brendan Hines-Ike in (88’).

Byten GIF Sundsvall: Erik Granat ut - Johan Eklund in (60’), Robin Tranberg ut - Robbin Sellin in (77’), Peter Wilson ut - Mauricio Albornoz in (84’).

Publik: 5889

Domare: Jonas Eriksson, Daniel Wärnmark (ass), Jan-Erik Swärdh (ass) och Farouk Nehdi (fjärde).

Daniel Björnquist - Erik Moberg - Michael Almebäck - Martin Lorentzson Martin Broberg - Robert Åhman Persson - Daniel Nordmark - Michael Omoh Victor Sköld - Nahir Besara