Mållöst mot Häcken

I Allsvenskans fjortonde omgång spelade ÖSK under söndagen mot BK Häcken på Behrn Arena. Lagen turades om att skapa chanser i första halvlek men det var mållöst i paus. Efter paus tog gästerna över, men inte heller då lyckades lagen göra mål. Matchen slutade 0-0.

Under söndagen var det äntligen dags för hemmamatch i Allsvenskan för ÖSK igen. På andra planhalvan stod BK Häcken. De svartvita inledde matchen med en nära på identisk startelva som vid uddamålsförlusten i Malmö. Den enda skillnaden i Axéns uppställning var att Ring startade istället för Valgardsson på vänsterbackspositionen. Lagen hade till en början svårt att få till vägvinnande spel och passningsspelet var bitvis slarvigt åt båda håll. I den 16:e minuten drev Häckens Gustafson bollen centralt efter att ÖSK tappat boll på mittplan. Backlinjen föll och gav mittfältaren läge för skott, vilket sånär resulterade i ett ledningsmål för gästerna men bollen gick i stolpens utsida. Tio minuter senare fick ÖSK en frispark till höger på offensiv planhalva. Ajdarevic stegade fram och ÖSK flyttade upp spelare i straffområdet. Abrahamsson i målet verkade vänta sig ett inlägg så han reagerade för sent när bollen kom farande i en hög båge mot bortre krysset. Tyvärr träffade den virket och studsade ut. Kvitterat i ramträffar men fortfarande mållöst.

ÖSK följde upp med en bra period med dryga halvtimmen spelad och skapade ytterligare målchanser. Först fick DG ett läge i boxen men skottet täcktes undan. Därefter vann Broberg en närkamp och kom fri in i straffområdet, men Abrahamsson kom ut och räddade skottet med vänsterhanden. Häcken stack upp och Paulinho hittade Jeremejeff med ett inspel men den gängliga anfallaren var hårt uppvaktad och situationen slutade med inspark. Ajdarevic visade sen återigen prov på hög kvalitet när han bombade iväg ett distansskott med vänstern som passerade någon decimeter utanför stolpen. Med fem minuter kvar skapade Häcken tryck i samband med en trippelhörna, men ÖSK-spelare offrade sig och täckte Anderssons farliga skott. Sista ordet i första halvlek fick ÖSK efter att DG stått för en kvick dribbling och kapats precis utanför straffområdet. Västra stå vädrade ledningsmål när Gerzic och Ajdarevic intog position vid bollen, men Abrahamsson var på tårna och räddade Astrits hårda men låga skott. 0-0 i paus.

Lagen genomförde varsitt byte inför andra halvlek. I Häcken kom Mohammed in på Jeremejeffs bekostnad och i ÖSK gick Hines-Ike in i mittlåset istället för den varnade Almebäck. Häcken inledde den andra halvleken med större bollinnehav och den nyinbytte Mohammed rev stora hål på högersidan. Inspelen saknade dock precision och ÖSK klarade sig med viss tur undan baklängesmål. Samtidigt gick ÖSK:s anfallsspel i baklås. Laget hade problem att ta sig förbi gästernas press och framåt såg anfallsduon Ajdarevic och Sema isolerade ut. I den 61:a minuten rann Paulinho igenom i djupled men Jansson tajmade sin utrusning perfekt och brassen fick inte iväg något avslut. Axén försökte hitta nycklar för att låsa upp offensiven och bytte in Holmberg istället för Sema med en halvtimme kvar. Det värsta trycket från gästerna avtog så småningom och övergick i ett ställningskrig, där ÖSK fick aningen mer att säga till om men saknade spets när man hade bollen i offensiva situationer. I den 77:e minuten ledde fint kombinationsspel av Häcken fram till ett läge för Paulinho, men hans volleyskott gick utanför. Sista kvarten var temposvag och chansfattig. I den 90:e minuten fick Mohammed ett gyllene läge att avgöra, med hans nick på ett inlägg från vänster gick utanför målramen.

På presskonferensen lyfte Häckens Peter Gerhardsson att hans lag gjorde en bra defensiv insats och hanterade Ajdarevic väl i ÖSK:s uppbyggnadsfas. Han tyckte också att gästerna hade vissa intentioner i anfallsspelet, men att saknade spets längst fram. ÖSK:s Alexander Axén konstaterade att de svartvita tappade många bollar i matchinledningen vilket ledde i farliga omställningar för Häcken. I andra delen av första halvlek tyckte han att laget lyfte sig, men tyvärr kunde man inte följa upp detta efter paus. Anfallsspelet blev för långsamt och otydligt och Axén avslutade med att han åtminstone var nöjd med att hålla nollan mot ett för dagen bättre Häcken.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag den 23 juli kl. 16.00. Då väntar Falkenbergs FF på bortaplan.

Statistik

Resultat: 0-0 (0-0)

Varningar: Almebäck, Lindgren, Gerzic, Hines-Ike

Hörnor: 5-4

Byten ÖSK: Almebäck ut - Hines-Ike in (46'), Sema ut - Holmberg in (62'), Åhman Persson ut - Nordmark in (78') Byten BK Häcken: Jeremejeff ut - Mohammed in (46'), Gustafson ut - Ericson in (78'), Savage ut - Owoeri in (85')

Publik: 5878

Domare: Johan Hamlin, Mahbod Beigi (ass.), Anders Böwing (ass.) och Namik Idrizovic (fjärde)

Startelva ÖSK
Oscar Jansson -Daniel Björnquist - Michael Almebäck - Erik Moberg - Sebastian Ring Martin Broberg - Robert Åhman Persson - Nordin Gerzic - Daniel Gustavsson Astrit Ajdarevic - Maic Sema

Startelva BK Häcken
Peter Abrahamsson - Joel Andersson - Rasmus Lindgren - Baba Mensah - Kari Arkivou Rasmus Schüller - Samuel Gustafson - Mohammed Abubakari Paulo de Oliviera - Alexander Jeremejeff - Demba Savage

Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908