Supporterinformation: AIK–ÖSK

AIK Fotboll vill hälsa publiken välkommen till AIK–Örebro SK på lördag. Det är sista matchen innan ett längre EM-uppehåll tar vid. Nedan följer information som underlättar ert besök på Friends Arena

ÖSK-supportrar på plats i Stockholm:
Vi rekommenderar ÖSK-supportrar att åka pendeltåg till Solna Station. Gå upp den norra uppgången mot den vita ”målbron” och gå sedan Kolonnvägen öster om tågspåret upp via Signalbron direkt till bortaentrén. Följ skyltar märkta ”Bortasupportrar” som tar er till Gate 1 och bortainsläppet.

Rekommenderad färdväg till och från Arenan
Vi rekommenderar pendeltåg till Solna Station eller tunnelbana till/från Solna centrum alternativt Näckrosen.

Supporterbussar
Chartrade supporterbussar med ÖSK-supportrar uppmanas att köra direkt till Gate 1 för avsläppning av passagerare och parkering.

Bussar och bilparkering
Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera den begränsade tillgången samt att den stora entrén till köpcentret från Friends Arena kommer att stängas efter matchslut vilket begränsar även tillgängligheten något. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden.

Uppladdning för ÖSK-supportrar på Retro Kungsholmen
En hel del ÖSK:are kommer att ladda upp på Retro Kungsholmen. Retro är abonnerat mellan kl. 12 och 15.
Adress: Sankt Eriksgatan 22

Entréer öppnar 14:45
Örebros sektioner – Gate 1.
Handikappentré för Örebro Supportrar- Gate 1 (Hiss finns till bortasektion.)

Biljetter
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika eventuella köer vid biljettkassan. Detta gör ni på http://www.friendsarena.se/evenemang/#AIK
Biljettkassa kommer även att finnas i anslutning till Bortasektionens entré vid Gate 1.

Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat eller i mobilen. Tänk på att ladda ned er biljett i mobilen utifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna kan ha svårigheter att identifiera biljetten.

Observera att samtliga biljetter är ca 30 kronor dyrare i biljettkassorna de sista 3 timmarna fram till avspark.

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i god tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt.

Det finns även läkare och sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärd som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Mat och dryck
Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (folköl) som accepterar kort och kontanter.

ÖSK kommer ha egna SLO:er på plats på vid bortasektionen.

SLO uppmanar
Vänligen respektera att all skadegörelse, inkl klistermärken kommer att faktureras ÖSK. Vi uppmanar kraftfullt också även alla att avstå från s.k. ”bangers”, vare sig det gäller samling, marsch eller på arenan.

Varmt välkomna
AIK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908