U16: Förlust i derbyt

ÖSK U16 mötte Degerfors IF för ett derby. Trots att man spelade med högt tempo och bra tryck vann Degerfors med 4-1. Målskytt i matchen var Johannes Hjulström. Nästa match spelas på fredag borta mot Västerås.

ÖSK startade i högt tempo och rullade boll alldeles utmärkt. Detta resulterade i att man redan efter 10 minuter hade skapat tre högklassiga chanser, där samtliga borde resulterat i mål. Halvleken fortsatte likadant med ÖSK som helt dominerade spelet och skapade den ena målchansen efter den andra, men bollen ville inte in.

Då händer det klassiska. Degerfors kommer i sitt första egentliga anfall och får till ett inlägg mot ÖSK:s vänstra del av straffområdet där två degerforsare lämnats helt ensamma och en av dem kunde trycka in ledningsmålet, 1-0. Resten av halvleken forsatte ÖSK:s tryck, men inget mål.

I andra halvlek fortsatte ÖSK att föra matchen och spelet. Slutligen i minut 66 bryter Johannes Hjulström ett degerforsuppspel, tar några steg och skjuter bollen i mål, 1-1. I minut 69 slår Degerfors ett inlägg som får en konstig bana på grund av medvinden och bollen slår i övre delen av ribban, studsar ut i straffområdet till en helt fri degerforsare som slår den i mål, 2-1.

ÖSK fortsätter trycka på men i minut 77 ska en av ÖSK:s mittbackar nicka bort ett ganska ofarligt inlägg. Bollen träffar ryggen på en degerforsare och studsar fram till en annan i ett misstänkt offisideläge, men han slår den i mål, 3-1. Två riktiga turmål i rad, tungt. ÖSK försöker få till reducering och kvittering, men Degerfors rensar undan. En boll flyger med vindens hjälp över hela ÖSK-laget och en degerforsare lyckas springa ikapp den och slå den i mål till 4-1.

I nästa match är det bara att fortsätta spela på samma sätt så kommer även målen att trilla in, det gjorde de mot Norrköping.

Matchfakta:
1-0 Erik Grandelius (14')
1-1 Johannes Hjulström (66')
2-1 Saimon Bereket Ghebrewoldi (69')
3-1 Noel Levi (77')
4-1 Emmanuel Kwet (79')

Startelva:
Simon Gustavsson (mv)
- - - - - - - - - - - - - - - -
Lucas Parkedal Stenfelt
Helmer Andersson (U15)
Fredrik Karlsson
Joel Nilsson
- - - - - - - - - - - - - - - -
Malcolm Stolt
Lukas Julher (56)
Gabriel Yildiz
Max Häll (66)
- - - - - - - - - - - - - - - -
Johannes Hjulström
Gabriel Nyström (ht)

Ersättare:
Martin Andersson (mv)
Abbubakar Abduwalli (ht)
Dino Salcinovic (U15, 56′)
Sulliman Nassri (66′)
Oliver Ljunghaga

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908