Tung förlust i Kalmar

På Guldfågeln Arena möttes under måndagen Kalmar FF och ÖSK i Allsvenskans sjunde omgång. Daniel Gustavsson gav ÖSK ledningen i mitten på första halvlek, men hemmalagets Antonsson kvitterade rättvist före paus. Maic Sema gjorde 1-2 efter paus men Diouf kvitterade snabbt och Antonsson avgjorde sen matchen till Kalmars favör. Slutresultatet blev därmed 3-2.

Fem dagar efter målkalaset i Östersund väntade under måndagskvällen ny bortamatch för ÖSK och denna gång i bättre väderförhållanden. Solen sken över Guldfågeln Arena när hemmalaget Kalmar FF sparkade igång matchen. Hemmalaget inledde matchen piggast och skapade i den nionde minuten matchens första målchans när vänsterbacken Agardius slog ett hårt inlägg som måltjuven Antonsson nickskarvade mot mål, men Rinne reagerade snabbt och räddade. Anfallaren var inblandad i en ny möjlighet en stund senare när han löpte in i straffområdet till vänster och spelade in bollen mot första stolpen, dit ÖSK-spelare hann först i en tuff duell mot Diouf och rensade till hörna. Kalmar hade en bra period med rörligt anfallsspel och giftiga distansskott från Rasmus Elm och storebror Jonathan Ring men Rinne såg säker ut på linjen. I den 22:a minuten fick ÖSK lite andrum i pressen när Ajdarevic höll bollen vid mittlinjen på högersidan. I ögonvrån såg han DG löpa in bakom Kalmars backlinje och smekte iväg ännu en lyra som ställde motståndarna. DG tog ned bollen, la den till rätta med högerfoten och rullade in 0-1 vid den bortre stolpen. Ett ögonblick av magi och nästan en kopia av förspelet till Holmbergs andra mål i Östersund. Assistkungen Ajdarevic var sju minuter senare nära ett eget mål när han sög upp en andraboll i ytan och sköt en skruvat skott med vänstern. Bollen passerade Söderberg men gick i stolpen och ut.

Kalmar lyfte sig från chocken från baklängesmålet och storebror Ring sköt först både över och utanför efter ett överlångt högerinlägg. I den 33:e minuten lyfte hemmalaget in en boll i straffområdet från vänsterkanten. Moberg rensade bollen men den studsade via Almebäck till Antonsson. En bolltouch senare låg bollen i nät och det var turligt men ändå rättvist kvitterat till 1-1. Då ÖSK hade svårt att etablera tryck fortsatte hemmalagets dominans under första halvleks sista tio minuter. Eriksson blev nedsprungen av lillebror Sebastian Ring och det luktade straff, men domaren friade. Efter protester förvisades Kalmars tränare Peter Swärdh från sin position vid bänken och en kraftig visselorkan ackompanjerade merparten av de återstående spelminuterna. Storebror Ring fick sen sista ordet i första halvlek när han dribblade sig förbi ett par ÖSK-spelare i högerkanten av straffområdet men hans hårda markskott gick rakt på en välplacerad Rinne. 1-1 i paus.

I den 50:e minuten ställde ÖSK om efter ett Kalmaranfall. Ajdarevic fick bollen, tid och yta på högersidan. Efter att ha stannat upp en aning lyfte han bollen mot DG vid den bortre stolpen. Nouri nickade bort bollen men den landade rakt på Sema som drog till direkt. Bollen satt lågt bakom Söderberg och ÖSK hade återtagit ledningen. Den skulle dock bli kortvarig. Redan i nästa spelminut drog storebror Ring upp ett anfall på vänsterkanten. Efter ett väggspel med Antonsson slog han in bollen längs marken och vid bortre stolpen dök Diouf upp och kunde raka in 2-2 i öppet mål. Matchbilden efter kvitteringen påminde mycket om den som de 4408 åskådarna fick se under första halvlek. Kalmar dominerade händelserna och satte hög press mot ÖSK som långa stunder inte alls fick till något spel på offensiva planhalva. Storebror Ring var fortsatt het på sin kantposition och slog med en dryg halvtimme kvar ett giftigt inlägg från vänsterkanten som ÖSK i sista stund skickade undan till hörna. Efter en period av kraftig Kalmarpress tog sig ÖSK äntligen upp i banan och i den 72:a minuten samspelade Sema med Ajdarevic utanför straffområdet. Maic kroppsfintade, gick på utsidan av försvararen och sköt men bollen gick tyvärr precis utanför Söderbergs vänstra stolpe. Samma duo samarbetade ytterligare en gång några minuter senare, men den gången jobbade Kalmar bra i defensiven och chansen rann ut i sanden. Holmberg fick sen en chans efter en passning snett inåt bakåt, men han tappade balansen en aning och skottet gick utanför. Kalmar svarade med två distansskott signerade Ismael och storebror Ring men Rinne knep båda.

Matchen öppnade upp sig och båda lagen gick för tre poäng. Med fem minuter kvar tog sig Sema förbi sin försvarare på vänstersidan och spelade till Åhman Persson som fyllt på i boxen. Kaptenen avslutade direkt men skottet gick rakt på Söderberg. Kalmar ställde sen om och kom tre mot tre. Antonsson fick bollen till vänster, vek inåt och sköt bollen både förbi uppvaktande Almebäck och Rinne. 3-2. ÖSK tryckte direkt på framåt och var nära en kvittering när en hörna landade hos Ajdarevic men avslutet touchade en försvarare och gick över målet. På tilläggstid fick Astrit en sista chans att rädda en poäng till ÖSK men vänsterskottet gick då någon decimeter över ribban. Kalmar vann därmed matchen med 3-2.

Nästa match spelar ÖSK hemma på Behrn Arena på måndag den 9 maj kl. 19.00. Motståndare är Hammarby IF.

Resultat: 3-2 (1-1)
Mål: Gustavsson (22’), Antonsson (33’, 86’), Sema (50’), Diouf (51’)
Varningar: Starke Hedlund, Åhman Persson, Moberg

Hörnor: 9-5

Byten Kalmar FF: Diouf ut - Romario Pereira Sipao in (56’), Rasmus Elm ut - Johansson in (68’), Ring ut - Ingelsson in (84’)

Byten ÖSK: Ring ut - Valgardsson in (56’), Holmberg ut - Nordmark in (82’), Björnquist ut - Lundberg in (88’)

Publik: 4408

Domare: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson (ass.), Tobias Wärn (ass.) och Mikael Eriksson (fjärde).