U16: Poäng mot Eskilstuna

I Nationella U16 seriens tredje omgång spelade ÖSK borta mot IFK Eskilstuna. Matchen spelades i klassiskt aprilväder med regn, sol, och hagel. Matchen slutade 2-2 efter mål av Abbubakar Abduwalli och Johannes Hjulström.

ÖSK inledde piggt och förde spelet de första 5 minuterna, dock utan att skapa någon riktigt het chans. Eskilstuna jämnade ut spelet, men lyckades inte heller skapa några heta chanser. I minut 36 kommer ÖSK fram på sin vänsterkant och Lukas Julher jobbar hårt och får fram bollen ur närkamperna till Abbubakar "Abbu" Abduwalli . Abbu är stark och får många törnar i straffområdet men står på benen och lyckas sätta bollen brevid målvakten i mål, 0-1.

I andra halvlek fortsätter spelet vara jämnt men ÖSK tar över allt mer och är tyngre och vassare i sina anfall. Allt mer av spelet är nu på Eskiltunas planhalva.
I ett längre anfall orkar inte Eskilstuna stå emot utan river ner en ÖSK-spelare och domaren dömer straff. Johannes Hjulström tar hand om straffen. Målvakten räddar bollen så att den går in i stolpens insida och ut till Gabriel Nyström. Nyström nickar i ribban och ut till Johannes Hjulström igen som skjuter på målvaktens hand och bollen styrs undan till hörna. ÖSK ger inte upp utan trycker på och Johannes får ett instick från Jonathan Forsberg, rinner igenom och sätter bollen i mål, 0-2. Riktigt välförtjänt.

Det sägs att ett lag aldrig är så sårbart som de fem minuter som följer efter ett mål och det bevisades idag. Två minuter senare görs ett hastigt byte på grund av skada och backlinjen kommer lite i oording, vilket Eskilstuna utnyttjar och tråklar in bollen bakom baklinjen och sätter den i mål. ÖSK blir lite försiktiga och bjuder in Eskilstuna i matchen och de tillåts föra spelet. Dock är ÖSK mycket giftiga i sina omställningar och har tre frilägen med målvakten utan att göra mål.

Minut 69 och efter en hörna blir det obeslutsamhet i försvaret och istället för en befriande spark blir bollen kvar i straffområdet och Eskilstuna lyckas i kalabaliken framför mål få in bollen till 2-2. Båda lagen går nu för seger och särklass närmast är ÖSK då Johannes Hjulström får öppet mål men bollen tar i stolpen. Sista fem minuterna tvingas också ÖSK spela med en man mindre efter en utvisning.

Matchen slutar 2-2. ÖSK är det bättre laget och borde avgjort matchen på alla sina chanser. Eskilstuna spelar bra, men det var några ÖSK misstag gjorde att matchen slutar oavgjort.