Motståndarkollen GIF Sundsvall: ”Nöjda med starten”

Shpetim Hasani – då i ÖSK, nu i GIF Sundsvall. Bilden är hämtad från lagens möte 2013.

Med två raka segrar bakom sig kliver ÖSK ikväll ut för match borta mot GIF Sundsvall. Även motståndet kommer till spel med en triumf i ryggen, där Shpetim Hasani stod för det matchvinnande målet. Inför mötet med sin gamla klubb ger anfallaren sina tankar om seriestarten och om vad han ser som ÖSK:s styrkor.

När ÖSK ikväll ställer upp på Norrporten Arena för att möta GIF Sundsvall står ett bekant ansikte på den andra sidan planen. Shpetim Hasani skrev förra året på för "Giffarna", som han nu gör sin andra säsong med. När det vankas match mot ÖSK är Shpetim självklart extra laddad.

– Det kommer att bli riktigt kul att möta allihopa. Vi möttes redan förra året, så det ska bli jätteroligt att få träffa dem och jag ser fram emot det, säger 33-åringen.

Anfallaren har tillsammans med sitt lag stått för en stabil start på Allsvenskan. Ett starkt kryss i premiären borta mot AIK följdes upp av en snöplig uddamålsförlust hemma mot Gefle, där GIF drog på sig ett rött kort tidigt i den andra halvleken. Därefter har laget hunnit med att bortabesegra Malmö FF och totalt landar man på fyra poäng efter tre spelade omgångar.

– Vi är ganska nöjda med starten hittills. Sen är det klart att det var en besvikelse med matchen som vi förlorade mot Gefle, men det var det röda kortet som gjorde det, summerar Shpetim.

För hans egen del har det blivit inhopp i samtliga tre matcher, något som resulterat i ett mål. Det kom i den senaste omgången borta mot MFF, där Shpetim byttes in med dryga kvarten kvar. I den 86:e minuten öppnades så en yta för 33-åringen och det tog han tillvara på genom att påpassligt chippa in segermålet till 2-1. Vinsten borta mot MFF var givetvis en tung skalp och Shpetim är nöjd med lagets insats.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek, där vi är det bättre laget och leder rättvist. Sen bjuder vi på bollen på mitten och MFF får in 1-1. I stort sett hela andra har de också ett jättetryck mot oss. Men vi gör det bra defensivt och de har inga klara målchanser, även om statistiken med skotten utifrån ser mycket ut.

Gjorde tre säsonger i ÖSK: ”Fina minnen därifrån”
Den sköna trepoängaren mot MFF följs ikväll upp av hemmafight på Norrporten Arena. Gästar gör ÖSK, en klubb och ett lag som Shpetim har en lång historia med. Anfallaren representerade svartvitt i tre säsonger, där han allra mest är förknippad med lagets återtåg till Allsvenskan 2013. Shpetim smällde då in tolv mål i Superettan och totalt landade han på 21 fullträffar i ÖSK-tröjan.

– Det är fina minnen därifrån, speciellt året när vi gick upp till Allsvenskan. Hela det året var fantastiskt. Man har många kompisar som man kommer att hålla kontakten med hela livet. Sen att det blev som det blev mot slutet är sådant som händer inom fotbollen, men jag har många positiva grejer med från ÖSK, berättar Shpetim.

Han håller ännu kontakten med flera av sina tidigare lagkamrater och större delen av ÖSK-truppen känner han igen. Samtidigt har svartvitt hämtat in ett par nya namn och Shpetim ser en stor potential i årets lagbygge.

– De har sett bra ut, framförallt är de defensivt mycket stabilare nu med tanke på att de fått in Almebäck. Sen har de även andra spelare som klivit fram och utvecklats, som Ring. Offensivt har de många skickliga spelare och de är ett väldigt starkt lag,

Ikväll är det dags för 33-åringen att trä på sig Sundsvallströjan och försöka hålla målformen från senast vid liv. ÖSK å andra sidan vill sätta stopp för sin tidigare måltjuv och samtidigt hålla sin segerrad vid liv. Med fokus på kvällens heta avspark förutspår Shpetim en underhållande fight.

– Jag tror att det blir en rolig match, både att spela och titta på. Det är två lag som vill hålla i bollen och komma till lägen genom sitt spel.

Fakta GIF Sundsvall:
Position i tabellen: 9
Senast spelade match: MFF borta, vinst med 2-1
Formkurvan: En seger
Bästa målskytt: Shpetim Hasani, Rúnar Sigurjónsson, Stefan Silva och Noah Sonko-Sundberg, alla 1 mål

Text: Hannes Feldin

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908