Förlust i händelserik match mot Sundsvall

ÖSK spelade under måndagskvällen borta mot GIF Sundsvall i Allsvenskans fjärde omgång. I en intensiv första halvlek gav Dibba hemmalaget ledningen. Sen kvitterade ÖSK:s kapten Robert Åhman Persson, men Dibba gav med sitt andra mål Sundsvall en ledning i paus. I andra halvlek utökade Sigurjónsson hemmalagets ledning och ÖSK orkade inte hämta in tvåmålsunderläget. Sundsvall vann därmed matchen med 3-1.

I säsongens andra bortamatch ställdes ÖSK under måndagskvällen mot GIF Sundsvall på Norrporten Arena. Med fem minuter på klockan skapade ÖSK matchens första målchans. Åhman Persson fick bollen centralt på egen planhalva satte full fart framåt mot ett backande Sundsvall. Efter att ha passerat mittlinjen släppte han bollen i djupled till DG som tog sig in i straffområdet på vänstersidan och sköt ur bra läge, men avslutet med vänsterfoten passerade på utsidan av målvakten Naurins högre stolpe. ÖSK fortsatte piggt och skulle snart skapa ytterligare kvalitetschanser. Efter fint samspel med DG fick Ajdarevic bollen i en yta till vänster utanför straffområdet. Astrit la bollen till rätta och sköt. Naurin såg ut att vara välplacerad men skottet var hårt och bollen gick via keeperns hand, i stolpen och ut. Nästa chans fick Holmberg efter att Ajdarevic sökt sig ut på högerkanten och slungat in ett perfekt inlägg. Nicken var bra men räddningen av Naurin än bättre och Crespo stod sen offside när han rakade in returen. Åhman Persson var näste man att få läge att öppna målkontot för kvällen, men nickade utanför på en precis hörna från Ajdarevic. ÖSK imponerade men det var Sundsvall som tog ledningen. I den 20:e minuten tappade Gerzic boll utanför eget straffområde. Dibba fångade upp den och sköt påpassligt ett direktskott som seglade in över en överraskad Rinne. 1-0 till Sundsvall.

Repliken skulle dock komma omgående. Gerzic slog in en hörna och bollen nådde efter en nicktouch en felvänd Crespo som skarvade den bakåt. Där mötte kaptenen Åhman Persson med vänsterfoten och bollen rullade in vid den bortre stolpen. 1-1. Sundsvall repade snabbt mod och skapade två fina lägen genom islänningarna Steindórsson och Sigurjónsson men Rinne stod båda gångerna för kvalificerade räddningar. Sundsvall behöll trycket och i den 29:e minuten slog Dibba till igen. Efter en hög undannick från Ring drog anfallaren till direkt med en akrobatisk volley och bollen skruvade sig förbi en återigen överraskad Rinne. 2-1 till hemmalaget. Under den avslutande tredjedelen av första halvlek sjönk tempot såväl som chansproduktionen rejält. Silva fick ett läge att utöka Sundsvalls ledning, men Rinne räddade det hårda skottet. 2-1 i paus efter en svängig och underhållande första halvlek.

Axén genomförde ett byte i paus och gav Sema chansen att visa upp sig på bekostad av DG. Efter ett par minuters spel fick Ajdarevic bollen i en yta utanför straffområdet, men hans vänsterskott gick någon decimeter utanför stolpen. Crespo nickade sen utanför från bra läge i boxen. I den 59:e minuten spelade sig Sundsvall förbi ÖSK:s försvar på vänsterkanten och bollen nådde inhopparen Sellin som lugnt släppte den vidare till Sigurjónsson. Islänningen tvekade inte utan bombade upp bollen i nättaket bakom en chanslös Rinne och det var 3-1. ÖSK samlade kraft för i jakten på en reducering och var nära två gånger om på kort tid men Naurin räddade både Ajdarevics frispark och Almebäcks stötavslut. Sundsvalls högerback Larsson var sedan nära att punktera matchen efter att ha brutit in i straffområdet, men skottet passerade den bortre stolpen och tvåmålsledningen bestod.

Med drygt fem minuter kvar bröstade Åhman Persson ned bollen till Holmberg som tog sig in i straffområdet med fart, men avslutet med yttersidan gick över ribban. ÖSK avslutade matchen med en man mer när Sundsvalls vänsterback Olsson skadades och laget genomfört tre byten, men Sundsvall försvarade sig väl. Holmberg fick en chans till på tilläggstid men sköt då utanför ur snäv vinkel. Därefter var ÖSK-bekante Hasani ytterst nära att sätta 4-1 när han chippade över Rinne, men Björnquist löpte ikapp och rensade undan bollen. Slutresultatet blev därmed 3-1.

Nästa match spelar ÖSK hemma på Behrn Arena på söndag den 24 april kl. 17.30. Då kommer IFK Göteborg på besök.

Statistik
Resultat: 3-1 (2-1)
Mål: Dibba (20’, 29’), Åhman Persson (23’), Sigurjónsson (59’)
Varningar: Olsson, Åhman Persson
Hörnor: 5-8

Byten GIF Sundsvall: Rajalakso ut - Sellin in (20’), Steindórsson ut - Granat in (66’), Silva ut - Hasani in (78’)

Byten ÖSK: Gustavsson ut - Sema in (45’), Gerzic ut - Nordmark in (62’), Ring ut - Hines-Ike in (75’)

Publik: 3428

Domare: Bojan Pandzic, Jan-Erik Swärdh (ass.), Niclas Ivarsson (ass.) och Rickard Lingensjö (fjärde)

Startelva GIF Sundsvall
Tommy Naurin
Eric Larsson - Noah Sonko-Sundberg - Marcus Danielsson - Dennis Olsson
Sebastian Rajalakso - Runar Már Sigurjónsson - Lars Krogh Gerson - Kristinn Steindórsson
Pa Amat Dibba - Stefan Silva

Startelva ÖSK
Jacob Rinne
Daniel Björnquist - Michael Almebäck - Erik Moberg - Sebastian Ring
Kalle Holmberg - Robert Åhman Persson - Nordin Gerzic - Daniel Gustavsson
Alhassan Crespo Kamara - Astrit Ajdarevic

/Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908