Stark svartvit vändning på Olympia

Efter förlusten i premiären stundade på torsdagskvällen Allsvenskans andra omgång för ÖSK som rest till Olympia för möte med Helsingborgs IF. Efter en svag första halvlek ledde HIF med 1-0. ÖSK kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och efter en tidig kvittering via självmål kunde Gerzic och Crespo säkra segern. Matchen slutade 1-3 och ÖSK bärgade tre fantastiskt sköna poäng hem till Närke.

Fyra dagar efter premiärförlusten mot Djurgården fick ÖSK en ny chans att ta årets första poäng i Allsvenskan när laget äntrade Olympia för möte med Helsingborgs IF. Matchinledningen var jämn. Båda lagen trillade boll och tog sig fram i offensiva lägen. I den 18:e minuten fick Helsingborg en hörna från vänster. Bollen slogs in i straffområdet och nådde Bojanic som stod helt fri vid den bortre stolpen. Han tog ned den, siktade och rullade enkelt in 1-0 vid sidan av Rinne. Hemmalaget fortsatte ånga på efter ledningsmålet och skapade ett flertal högkaratiga målchanser. Larsson var het i anfallslinjen och hade först ett skott som Rinne läste och räddade. Eriksson sköt sen i en andravåg men även då var Rinne välplacerad och parerade. Efter slarv i ÖSK-backlinjen fick Wede ett friläge som Rinne först räddade. Returen studsade ut till Larsson som med Rinne ur spel hade ett utmärkt läge att sätta bollen i nätet, men blev aningen ivrig och sköt över. Ett ytterligare mål för Helsingborg hängde då i luften, men ÖSK tog sig slutligen ur den tunga pressen och avslutade halvleken ganska bra. Ajdarevic var inblandad i flera offensiva situationer och fick ÖSK:s bästa chans i den 44:e minuten när han samspelade med Holmberg och tog sig in i boxen. Störd av en försvarare fick han dock bara halvträff på bollen som rullade in i famnen på målvakten Pyzdrowski. 1-0 i paus.

ÖSK såg ut att ta med sig första halvleks avslutning in i den andra som laget inledde piggt. Efter åtta minuter fick ÖSK en hörna från höger. Ajdarevic stegade upp och slog in bollen med kraft och inåtskruv. I röran framför målet duellerade mittbackarna Almebäck och Larsson. Den sistnämnde nådde först på bollen, men hans nick var felriktad och gick in i målet bakom Pyzdrowski. 1-1. Helsingborgs tränare Henrik Larsson gjorde sen två byten på kort tid, men ÖSK behöll taktpinnen. Ajdarevic, Crespo och Åhman Persson fick i tur och ordning varsina skottlägen, men ingen hade siktet inställt och alla avslut gick utanför målramen. Helsingborg skapade sin första målchans efter paus när Bojanic satte en fin boll i djupled, men Atakora misslyckades med nedtagningen och Rinne kunde knipa bollen. Med kvarten kvar skapade hemmalaget ett ännu bättre läge när Hallenius slet sig förbi Almebäck och kom fri i mitten. Rinne kom dock ut, gjorde sig stor och räddade inhopparens skott. Den böljande matchbilden vittnade om att båda lagen gick för segern. I den 82:a minuten hittade Björnquist in till Holmberg i en central position. Kalle tittade upp och sköt mot första stolpen, men Pyzdrowski var följdsam och stötte bollen till hörna. Tre minuter senare kombinationsspelade Crespo och Ring nere vid hörnflaggan till vänster. Ring spelade bollen snett inåt bakåt där Gerzic mötte med en yttersida och skottet gick i mål. 1-2 till ÖSK. Helsingborg tryckte sen fram folk i offensiven och skakade fram ett jätteläge när Larsson nickade ned bollen till inhopparen Anton Wede. Rinne var dock återigen på tårna och skar av vinkeln, varefter ÖSK kunde rensa undan. Under tilläggstiden kontrollerade ÖSK matchen väl och med mindre än minuten kvar fälldes Nordmark efter att han dribblat sig in i straffområdet. Crespo rullade säkert in straffsparken och ÖSK-segern var säkrad. Strax därefter blåste domaren av matchen med 1-3 lysande på resultattavlan. Sammanfattningsvis en urstark vändning som lovar gott inför fortsättningen.

Nästa match spelar ÖSK hemma på Behrn Arena på måndag den 11 april kl. 19.00. Motståndare är Jönköpings Södra.

Resultat: 1-3 (1-0)
Mål: Bojanic (18’), självmål (53’), Gerzic (85’), Crespo Kamara (straff 90+4’).
Varningar: Rusike, Rinne, Mårtensson.
Hörnor: 3-3

Byten Helsingborgs IF: C. Wede ut - Christensen in (62’), Larsson ut - Hallenius in (64’), Rusike ut - A. Wede in (80’).

Byten ÖSK: Gustavsson ut - Sema in (77’), Gerzic ut - Nordmark in (88’), Ajdarevic ut - Hines-Ike in (89’)-

Publik: 6214

Domare: Bojan Pandzic, Joakim Flink (ass), Andreas Söderkvist (ass), Granit Maqedonci (4:e).