U16: Bra genrep mot IFK Örebro

Genrepet inför seriepremiären i den nationella U16-serien för ÖSK Fotbolls U16 lag gick mot IFK Örebros a-lag. På grund av den allsvenska premiären flyttades matchen till Sörbyvallen på fredagskvällen.

Tanken var att ÖSK U16 skulle få ett tufft motstånd både fysiskt och tempomässigt, vilket de också fick. IFK är seniorspelare med andra fysiska förutsättningar än vårt U16 lag så det skulle bli intressant att se hur de tog sig an det.

Matchen började med att ÖSK tog tag i spelet och skapade tryck mot IFK. Det höll i tio minuter innan IFK började jämna ut spelet. Resten av matchen var spelmässigt jämn, men IFK var lite effektivare på sina målchanser och utnyttjade sina lägen bra. ÖSK skapade också flera lägen men var inte riktigt lika effektiva.

ÖSK killarna stod upp mycket bra i alla närkamper och vek aldrig ned sig. De vann ungefär hälften av alla kamper och hade ett lika bra tempo som IFK. ÖSK-spelarna var överlag något skickligare med boll också. Dock fällde seniorerfarenheten utslag till slut och IFK kunde vinna med 5-2. Målskyttar var Johannes Hjulström och Jonathan Forsberg.

Det var en bra match där IFK bjöd upp så som ÖSK önskat så att vi fick en bra träningsmatch. Samtliga spelare får beröm idag så vi hoppas att alla tar med sig krigarinstinkten till matchen mot Karlstad BK på lördag.
Text: Bengt Parkedal

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908