Hur många årskort har vi sålt?

Premiärhysteri råder inför ÖSK:s start i Allsvenskan mot Djurgården på söndag. Vi passade på att ställa fem snabba frågor till Gabriel Åbom som är biljettansvarig på ÖSK.

Vi har fått frågor om varför vi är hemliga kring hur många årskort vi har sålt. Hur ligger det till?
– Vi vill absolut inte vara hemliga med detta, tvärtom har vi gärna en öppenhet kring årskorten. Hur många årskort vi säljer till privatpersoner har vi stenkoll på, hur många årskort våra partners väljer att ta ut får vi ett totalt grepp om rätt nära seriestart.

Så hur ser det ut, hur många årskort har vi sålt?
– Tittar man på privatpersoner så har vi över 4 000 årskortsinnehavare. Det är en ökning med mer än 1 000 personer från föregående år. Självklart har ståplatskampanjen varit drivande i detta. Lägger vi till företagsbiljetter så har vi i nuläget totalt cirka 5 700 årskortsinnehavare.

Hur såg det ut förra året?
– Vi gick ut med att vi hade cirka 5 000 årskortsinnehavare. När vi under året har gjort en översyn över biljettsystemen har vi sett att det tidigare legat med ett antal inaktiva årskort i denna siffra. Dessa räknar vi från och med nu inte med i siffran, då vi av naturliga skäl endast vill redovisa hur många aktiva årskort vi har ute. Därför blir jämförelsen med 5 000 årskort inte helt korrekt, utan ska vi gå på rätt siffror så ökar vi med en bra bit över 1 000 årskort i år.

Är det här säkra siffror nu då?
– Det kan fortfarande tillkomma avvikelser. Exempelvis har alla partners ännu inte bestämt hur många årskort de ska nyttja. Men siffran lär inte minska. Sedan går det ju fortfarande bra för allmänheten att köpa årskort. Jag hoppas och tror att det fortfarande finns Örebroare som vill säkra sin plats för hela säsongen.

Vad har du för förhoppningar kring säsongen?
– Vi upplever ett bra drag kring ÖSK och det blir riktigt roligt att börja med en publikfest i premiären. Jag hoppas att draget fortsätter och att publiken sluter upp under hela våren, oavsett om man har årskort eller köper lösbiljett. Och oavsett hur det går på fotbollsplan. Vi behöver publikens stöd i med- och motgång, och jag hoppas verkligen att ännu fler upplever känslan i gemenskapen vi har kring ÖSK!

Hur köper man biljetter?
– Vi vill uppmärksamma om att INGEN biljettförsäljning kommer att ske vid Behrn Arena på matchdagen på söndag, däremot finns det fortfarande chans för årskortsinnehavare och medlemmar att köpa premiärbiljetter på Örebrokompaniet eller på vårt kontor vid Behrn Arena. Det har varit ett otroligt tryck på vårt kontor under dagen. Det ska bli fantastiskt kul på söndag, avslutar Gabbe.

Örebrokompaniet:
Fredag 11-18
Lördag 10-15

ÖSK:s kontor:
Fredag 8-17
Lördag 10-14

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908