U16: Efterlängtad seger i ligacupen

I Ligacupens fjärde omgång kom första segern för ÖSK U16 borta mot Örgryte IS. Matchen vanns med 4-2 efter två mål av Abubakkar Abduwalli och varsitt mål av Gabriel Yildiz och Edvin Cimirotic. Efter att ha börjat spelet i Ligacupens A-slutspel lite darrigt har ÖSK spelat allt bättre i varje match, nu föll bitarna på plats och första segern kunde bärgas.

ÖSK började matchen med hög press mot Örgrytes backlinje, vilket gjorde att de hade problem att ta sig över på ÖSK:s planhalva. ÖSK hade ett flertal målchanser med ett rörligt spel, bra djupledslöpningar på kanterna och fina instick i mitten. Efter en knapp halvtimme får ÖSK en frispark som Gabriel Yildiz stegade fram och fint placerade i målvaktens högra kryss och 1-0 var ett faktum.

ÖSK fortsatte sedan att spela med hög press och i minut 33 bryter Gabriel Yildiz en passning och spelar vidare till Edvin Cimirotic, som tar sig förbi sin försvarare och sätter bollen lågt till höger om målvakten, 2-0.

I andra halvlek fortsätter ÖSK sin press, vilket resulterar i att Örgryte tvingas rensa ut till ett inkast i minut 46. Lucas Parkedal Stenfelt är snabb och får ut bollen till inbytte Gabriel Nyström, som kommer ner till kortlinjen och avancerar mot mål där målvakten räddar men returen når Abubakkar Abduwalli som skjuter i mål, 3-0.

Efter målet blir ÖSK lite avvaktande och bjuder in Örgryte in i matchen. Ett överraskande skott från ÖSK:s högra straffområde går i en båge mot målet där Simon Gustafsson räddar bollen men retfullt skruvar den sig in i mål ändå, 1-3. Strax efteråt får inte ÖSK undan bollen från straffområdet efter en frispark och ett skott utifrån studsar via några ben och går sedan in till höger om Simon som förgäves sträcker sig efter bollen, 2-3.

ÖSK lyfter därefter tillbaka spelet på den nivå de haft större delen av matchen. Efter dryga 50 minuters spel kombinerar sig ÖSK snyggt fram till Abubakkar Abduwalli, som iskallt slår in sitt andra mål för dagen till höger om målvakten. Nu är ÖSK på spelhumör och radar upp chans efter chans.

I minut 72 får ÖSK Gabriel Nyström utvisad efter sitt andra gula kort men ÖSK håller undan utan problem och vinner matchen mycket välförtjänt. Det som var extra roligt i denna match var att ÖSK spelade som man planerat och pratat om inför några av de andra matcherna. Det blir spännande att se vad det kan innebära för fortsättningen av säsongen.