Holmberg avgjorde mot Kalmar

Under söndagskvällen gjorde ÖSK entré i Atlantic Cup genom match mot Allsvenska kollegan Kalmar FF. I en spelmässigt jämn match gjorde Kalle Holmberg matchens enda mål på tilläggstid i första halvlek.

ÖSK-truppen reste häromdagen till Portugal för träningsläger och deltagande i Atlantic Cup för tredje året i rad. Redan under söndagskvällen var det dags för den första prövningen när de svartvita ställdes mot Kalmar FF på Estádio Bela Vista. Noterbart i startelvan jämfört med matchen mot Djurgården föregående helg var ett helt nytt mittbackslås bestående av comebackande Almebäck och Moberg. I övrigt tog Rinne målvaktsplatsen istället för Jansson och DG fick förtroende från start efter två mål som inhoppare senast.

Första halvan av den inledande halvleken var chansfattig. Det var mycket spel förlagt på mittplan och lagen hade svårt att sätta de offensiva spelarna i lägen. Matchen vaknade till liv i samband med en situation då Kalmars Nouri knuffade Holmberg i ryggen i en situation långt ifrån bollen. Tumult uppstod och när lugnet infunnet sig var Nouri både varnad och utbytt. Kalmar skapade en halvchans när ett inlägg från vänsterkanten nådde Antonssons panna men måltjuvens nickskarv gick inte på mål. Precis som i föregående match mot Djurgården lyfte sig ÖSK under första halvleks slutminuter och skapade flera chanser. Först satte Nordmark bollen i djupled till Broberg som löpte in i straffområdet men sköt utanför. Därefter bröt Gerzic i Kalmars uppspelsfas och skickade direkt iväg ett långskott. Målvakten Söderberg fick akrobatiskt kasta sig bakåt och lyckades tippa bollen till hörna. På tilläggstid drev Broberg bollen i en snabb ÖSK-kontring. DG och Holmberg löpte i djupled och Broberg slog en passning som den förstnämnde hoppade över. Holmberg tog istället emot den och avancerade mot målet. Han rundade Söderberg och kunde enkelt rulla in 1-0. Ledningen stod sig till signalen för paus.

Även andra halvlekens inledning blev chansfattig och ett ställningskrig på mittplan dominerade matchbilden första kvarten. Åhman-Persson sköt en hård frispark från distans men den vållade inga större svårigheter för Söderberg. Efter dryga timmen spelad ryckte Kalmar upp sig offensivt och skapade ett par lägen. Antonsson blev serverad bollen i djupled vid två tillfällen och båda gångerna blev det farligt. I första läget tappade Rinne bollen och Antonsson kunde sånär peta in 1-1 men hann inte reagera. I andra läget rundade han Rinne men vinkeln för avslut blev för dålig. I den 71:a matchminuten spelade DG fram Nordmark i straffområdet som stötte bollen mot bortre stolpen. Bollen smet dock utanför stolpen och precis förbi en framrusande Holmberg. Mot slutet av matchen tryckte Kalmar på hårt för en kvittering men ÖSK redde ut stormen och kunde avgå med seger. ÖSK inledde därmed Atlantic Cup med 3 poäng.

Nästa match för ÖSK i Atlantic Cup spelas på onsdag den 3 februari mot danska AGF Aarhus. Matchen börjar kl. 19.00.