U16: ÖSK vände och vann

I sista omgången av Ligacupens seriespel, möttes Degerfors och ÖSK U16 på ett blåsigt Stora Valla. Vinden och det blöta konstgräset ställde till det lite för spelarna ibland under matchen. Degerfors hade, liksom ÖSK, ett ganska nytt och betydligt starkare lag jämfört med matcherna i säsongens P15 Regional serie. Det syntes också i matchen som var relativt jämn.

För båda laget gällde det att vinna för att ha chansen att som en av de 10 bästa tvåorna ta sig vidare till A-slutspelet i Ligacupen.

Detta märktes då matchinledningen var lite avvaktande men med ÖSK som det mer spelförande laget. Degerfors var dock duktiga på omställningar men ÖSK's försvarsspel har imponerat i alla matcher i Ligacupen och gjorde så även i den här matchen. ÖSK radade upp hörnor men lyckades inte förvalta dessa.

Första halvlek slutade ganska rättvist 0-0 med lite mersmak för ÖSK, framförallt i slutet av halvleken.

I andra halvlek tog ÖSK över alltmer av spelet så därför var det högst oväntat Degerfors som tog ledningen i 56:e minuten på en hörna som damp ned på en Degerforsfot precis framför mål och styrdes otagbart för Simon Gustafsson i mål.

Men laget visade en enorm moral och direkt efter avspark slog Gabriel Yildiz en perfekt genomskärare till Abbubakar Abduwalli som fri med målvakten inte gjorde något misstag utan kvitterade till 1-1.

Efter det målet tog ÖSK över matchen och spelade mycket bra. Laget höll i bollen spelade runt, hittade nya spelvägar och skapade flera chanser. Ett mål hängde i luften och det kom efter en underbar krossboll från mittbacken Fredrik Karlsson till vänsterbacken Joel Nilsson som hade avancerat upp på Degerfors planhalva. Han fortsatte ned mot kortlinjen och i snäv vinkel sköt han via målvaktens fingrar upp i hans vänstra kryss till 2-1 för ÖSK.

Degerfors försökte trycka på men ÖSK's försvarsspel var utmärkt så något tryck eller farlighet skapades aldrig. ÖSK kunde vinna mycket rättvist med 2-1 och hade dessutom bud på ytterligare mål.

Laget visade stor moral genom att vända ett underläge. Detta var en lagseger där alla spelare var bra. Det är ett härligt GO i det här gänget. Ett litet extraplus går till försvarsspelet samt mittfältaren Jonathan Forsberg som var lysande i denna match.

Nu får vi avvakta och se hur det går i övriga grupper. Förhoppningsvis ska 6 poäng och positiv målskillnad räcka för att bli en av de 10 bästa tvåorna, men det får vi veta med säkerhet först i december.

A-slutspelet i Ligacupen startar i februari 2016.

Matchfakta:
56' 1-0 Degerfors
57' 1-1 Abbubakar Abduwalli (Gabriel Yildiz)
67' 1-2 Joel Nilsson (Fredrik Karlsson)