U16: Förlust i premiären

Det blev för ÖSKU16 i deras första match. Laget mötte BK Forward i premiären av Ligacupen på Behrn Arena. Läs tränare Daniel Wickströms rapport om matchen.

Första matchen med vårt nya U16 startade med förlust, vilket känns surt. Men det fanns ändå många positiva saker. Som gör att vi verkligen kan se ljust på framtiden.

Vi möter ett BK forward som är bra. Det märks också i inledningen av matchen då våra svart-vita killar ser tagna ut av stunden. Vi spelar nervöst, oengagerat och nästa lite rädda för motståndet. Ju längre matchen går, ju mer börjar vi ta för oss och våga. Forward leder 1-0 i halvlek. Men ÖSK känns på G.

Några taktiska detaljer i paus. Sen går vi ut och kör på! I den andra halvleken är vi det bättre laget och skapar några riktigt fina lägen. Vi gör också ett fint mål genom Oliver till 1-1. Tyvärr lyckas vi inte hålla det resultatet länge utan forward tar återigen ledningen på kontring, några minuter efter kvitteringsmålet. Forward är rakare än oss i sitt kontringsspel, och det blir några halv farliga lägen. Men vår backlinje gör ett bra jobb. I slutet trycker vi på, men matchen slutar 2-1 till forward.

Det är aldrig roligt att förlora. Men vi har verkligen något intressant att bygga vidare på, och om vi gnuggar på, kommer resultaten att komma. Härligt att se inställningen hos alla killarna i laget. Ett extra beröm dock till mittbackarna samt Jonathan och Odilon.

Nu ser vi till att jobba på i veckan. Sen kör vi igen på söndag!