U16: Sjunde raka segern kom mot Norrköping

Det blev en bra match på Norrköpings fina arena Nya Parken mot IFK under lördagen. ÖSK vänder 1-0 underläger till seger med 2-1. Segern innebär sjunde raka segern och laget är fortfarande obesegrade i serien.

"Peking" är ett bra lag med en tydlig spelidé. Det märktes redan efter någon minut att ÖSK var tvungna att vara på tårna för att bli lyckosamma, kort och gott minimera misstagen. I början lyckas ÖSK tyvärr inte med det och IFK utnyttjar ett misstag i uppspelen som senare leder till en straff. Som på ett bra sätt placeras in vid Haralds vänstra stolpe. 1-0 efter 22 min.

Genom hela matchen spelar båda lagen bra, kanske något mer bollinnehav för Norrköping. Men ÖSK skapar bra lägen. Ett sådant förvaltar Albin Zidaric på bästa sätt efter fint förarbete av Henrik Westher. Psykologiskt viktigt 1-1 med 2 min kvar av halvleken.

Andra halvlek blir lik den första. Både spelmässigt, och målmässigt för ÖSK. Precis som det första målet gör Albin Zidaric andra målet i den 47:e minuten på ett "snett inåt bakåt" pass. Men denna gång på assist av Isac Eklöf. Härlig offervilja av Albin som offrar sig för att få in bollen. IFK trycker på för kvittering och pressar ner ÖSK sista 5-10 minuterna. Resultatet står sig och ÖSK vänder 1-0 till seger 1-2, starkt!

– Bra och piggt inhopp av Gabbe från U15. Och som vanligt stabilt och bra av Harald, Martin, Arre, Jonte, och Henke. Kul med 2 mål av Zidde idag med, sa Daniel Wickström efter segern.