PRESSMEDDELANDE

Svartvita stjärnor – ÖSK:s enkronasmatch skapar möjligheter för USÖ:s avdelning för svårt sjuka barn

Den 9:e augusti tar ÖSK emot IFK Norrköping på Behrn Arena. I samband med matchen utmanar ÖSK företagen i regionen att skänka en krona för varje åskådare som går på matchen. En del av pengarna ska användas för att förbättra tillvaron för svårt sjuka barn i Örebro län.

För oss i ÖSK är det viktigt att verka som goda förebilder. Vi är en klubb som finns till för alla, och vi vill skapa gemenskap och tillhörighet. Med den position ÖSK har i regionen har vi unika möjligheter att verka som en god kraft i samhället. Vi gör redan mycket och vill göra ännu mer. Några exempel bland de många aktiviteter som årligen genomförs är att våra spelare besöker skolor och fritidsgårdar och verkar som goda förebilder, vi samarbetar med flera skolor gällande idrott och fotboll, vi jobbar för att få fler ungdomar att läsa och jobbar tillsammans med skolor med ensamkommande flyktingbarn.

Vi har också sedan tidigare ett uppskattat samarbete med USÖ:s avdelning som jobbar med cancerdrabbade barn och ungdomar. Tillsammans med avdelningen vill vi hjälpa till att sätta en extra guldkant på barnens vardag. Enkronasmatchen är en viktig del i det samarbetet. Syftet med satsningen är att med hjälp av våra partners kunna bidra ännu mer till USÖ:s viktiga arbete, och också själva växa och utvecklas till den ännu starkare kraft i samhället vi vill vara. Ju starkare vi i ÖSK blir, desto mer kan vi bidra och satsa ännu mer på samhällsförändrande initiativ.

Som företagare går man in med en krona för varje åskådare som går på matchen mot Norrköping. I gengäld får företaget matchbiljetter och exponering. Alla intäkter för åskådare över 7 000 personer går oavkortat direkt till USÖ:s gåvokonto, och vi garanterar dem intäkter för minst 1 000 personer. Får vi exempelvis med 50 företag och det blir 9000 personer på matchen så får avdelningen 100 000 kronor.

”Gåvokontona Stjärnglansen och Ljuspunkten har bildats vid Barn- och ungdomskliniken USÖ för att hjälpa och förbättra vardagen för cancersjuka barn i Örebro län. Tanken är att barn och föräldrar ska få möjlighet att tänka på något annat och uppleva roliga saker i en tung livssituation. Det kan handla om bidrag till en resa eller att köpa något som barnet önskar sig som en cykel, studsmatta eller någon upplevelse”, säger Maria Pauly på Barn-och ungdomskliniken på USÖ. ”ÖSK-spelarnas årliga aktiviteter är otroligt uppskattade bland våra barn och ungdomar, och vi uppskattar verkligen ÖSK:s initiativ att dela med sig av sina partnerintäkter till den här viktiga verksamheten”.

Ett av företagen som bidrar i enkronasmatchen är Elon. ”Det här är ett utmärkt initiativ av ÖSK”, menar Christian Borell, vd på Elon. ”Som partner till ÖSK är det viktigt för oss att vara en del av deras engagemang för USÖ:s arbete, och det går helt i linje med det samhällsansvar vi vill ta.”

De företag som vill vara med i enkronasmatchen kan kontakta Magnus Wikström, 070-337 71 50, Gabriel Åbom 073-597 95 60 eller Eva Palmér, 070-639 27 27.

Läs mer på www.oskfotboll.se/svartvitastjarnor

Video för Svartvita Stjärnor

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908