Delad pott mot Malmö FF

ÖSK tog på lördagseftermiddagen emot Malmö FF när Allsvenskan gick in på andra halvan. Efter en chansfattig första halvlek och 0-0 hände det betydligt mer efter paus. ÖSK tog ledningen genom ett skott i krysset av Nordmark men Rosenberg kvitterade och matchen slutade 1-1.

Behrn Arenas 6753 besökare bjöds på sol men också en hel del vind. Det var bortalaget Malmö som inledde matchen starkast med övertag i bollinnehav. Under den inledande kvarten var det dock sparsamt med målchanser. Det farligaste i chansväg var ett skott från  Rakip som gick över. För ÖSK:s del var första målchansen ett skott av Pode som avvärjdes till hörna. Efter en halvtimmes spel tog sig Vindheim in i offensivt straffområde och avslutade med ett tungt skott, men en bit över ribban. Under sista delen av första halvlek turades lagen om att komma i sporadiska anfall men utan att åstadkomma målchanser av högre dignitet.   

Till andra halvlek bytte Malmö in Rosenberg på topp. Samme Rosenberg spelade tidigt fram Rodic till ett bra läge men skottet gick utanför. I den 54:e minuten kom ÖSK i ett bra anfall. Åhman Persson tog sig in i straffområdet och slog en passning snett bakåt till Nordmark. Nordmark tog emot och la upp bollen för vänstern och la elegant upp bollen i vänstra krysset. Ett mycket fint och glädjande ledningsmål. Direkt efter tryckte Malmö upp och skapade några hörnor där den sista blev riktigt farlig med nick tätt utanför. I den 61:a minuten hade ÖSK ett långt anfall där Holmberg till slut fick ett riktigt farligt läge. DG hittade fram med en perfekt passning till Kalle som rundade Azinovic och från snäv vinkel sköt han med fel fot i burgaveln. Väldigt nära 2-0. Några minuter senare kom Malmös första riktigt stora kvitteringschans. Efter en frisparksvariant nådde bollen en helt omarkerad Mehmeti centralt i straffområdet. Malmöanfallaren nickade tacksamt nog bollen rakt i famnen på Jansson. Kvitteringen skulle dock komma. I 67:e minuten slogs en fin djupledsboll på Rodic till höger som i sin tur slog ett perfekt lågt inlägg som Rosenberg stötte i mål. 1-1. Med tio minuter kvar trodde de flesta att Malmö tagit ledningen men målet dömdes bort för offside. I den 88:e minuten var Malmö nära igen med ett skott tätt utanför. Malmö hade här etablerat ett hårt tryck mot Janssons mål. Efter en i raden av hörnor lyckades Nkili vinna boll och var plötsligt fri från egen planhalva. Ett koppel med Malmöspelare jagade honom men de kom inte ikapp. I höjd med straffområdet avslutade han, men Azinovic parerade bra till hörna. När klockan närmade sig 90 minuter fick Haginge en smäll mot huvudet och blev liggande i ett par minuter. Lagen samlade ihop sig för taktiska överlägganden inför tilläggsminuterna. Malmö tryckte sen på, men ÖSK höll emot och matchen slutade 1-1.

På presskonferensen uttryckte gästernas tränare Åge Hareide att han var nöjd med spelarnas energi och insats i matchen. Han tyckte dock att det var surt med ett mål bortdömt för offside.  Alexander Axén konstaterade att Malmö var det klart bättre laget denna match och gjorde det svårt för ÖSK med sin höga press. Han var dock mycket nöjd med backlinjens insats när Malmö tryckte på.
Nästa match för ÖSK spelas måndagen den 27 juli kl 19.00. Då kommer Djurgårdens IF på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1-1 (0-0)
Mål: Nordmark (54’), Rosenberg (67’)   
Hörnor: 6-9
Varningar: Inga.
Byten ÖSK: Nordmark  ut – Nkili in (71’), Pode ut – Broberg in (71’), Haginge ut – Wiktorsson in (93’).
Byten Malmö:  Berget ut – Rosenberg in (46’), Sana ut – Wolff Eikrem in (67’), Mehmeti ut –Molins in (79’).
Publik: 6753
Domare: Martin Strömbergsson, Mahbod Beigi ass, Tobias Wärn ass, Namik Idrizovic fjärde.

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Daniel Björnquist – Eidur Sigurbjörnsson – Erik Moberg – Patrik Haginge
Marcus Pode – Daniel Nordmark -  Nordin Gerzic – Robert Åhman Persson – Kalle Holmberg
Daniel Gustavsson

Startelva Malmö FF:
Zlatan Azinovic
Andreas Vindheim – Kari Arnason – Franz Brorsson – Yoshi Yotún
Vladimir Rodic – Erdal Rakip – Oscar Lewicki – Tobias Sana
Jo Inge Berget – Agon Mehmeti

Text: Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908