Seger i målrik tillställning på Gavlevallen

ÖSK vann lördagens träningsmatch mot GIF Sundsvall med 4-2 (1-1) efter mål av Marcus Pode, Kalle Holmberg, Erik Moberg och Christer Lipovac.

ÖSK reste under lördagen till Gävle och Gavlevallen för att ladda upp inför omstarten av Allsvenskan nästa vecka. För motståndet i träningsmatchen stod GIF Sundsvall.

Inför nästintill tomma läktare sparkade Sundsvall igång matchen. De inledande tio minuterna var chansfattiga och båda lagen tog sig spelmässigt in i matchen med böljande bollinnehav. Efter 19 minuter kom första riktiga målchansen. Yasin och Holmberg kombinerade sig fint fram till straffområdet där Holmberg fick till ett avslut som styrdes undan till hörna i sista stund. Några minuter senare var det Sundsvalls tur att få en målchans och denna gång en riktigt förstklassig sådan. Efter inspel från högerkanten fick Eklund bollen centralt i straffområdet och från nära håll tryckte han till men skottet gick högt över. Matchen tog ordentligt fart efter de första rätt avvaktande 20 minuterna. Efter en period med bollinnehav Sundsvall stack ÖSK upp och Holmberg frispelades i straffområdet. Naurin var dock snabbt ute och avslutet blev alldeles för rakt på. I sekvensen efter avslutade Yasin med ett hårt, pressat skott någon meter utanför högerstolpen. I 34:e minuten tog Sundsvall ledningen. Dibba fick bollen efter en tilltrasslad situation i ÖSKs straffområde. Hans avslut touches av Eklund på väg fram mot mål och det ställde Jansson och 0-1 var ett faktum. ÖSK replikerade dock omgående. Yasin fick in ett perfekt inspel från högerkanten och centralt i straffområdet fanns Pode som behärskat tryckte dit ett hårt och lågt avslut. Ett fint mål. Halvleken avslutades med ett farligt frisparksläge för Sundsvall men Björnquist kom högst på inspelet och domaren kunde blåsa av.

ÖSK gjorde två byten inför andra halvlek. Yasin och Nkili lämnade över till Nordmark och Åhman Persson. Andra halvlek var bara fyra minuter gammal när ÖSK tog ledningen. Nordmark kom till skottläge och drog till, på väg mot mål styrde Holmberg bollen rätt upp i krysset. Några minuter senare fick ÖSK en hörna från höger som Valgardsson slog in med bra precision. Moberg mötte upp vid första stolpen och dunkade in 3-1 med en välriktad bredsida. Efter 3-1 blev spelet mer böljande när Sundsvall tryckte på allt intensivare. Nordmark stack emellan Sundsvalls tryck och hade två okej avslut. Med kvarten kvar strax efter att ÖSK gjort ett trippelbyte kom reduceringen. Efter en frispark och nick som Jansson gjorde en grym reflexräddning på kunde Giffarna trycka dit 2-3. Några minuter senare kunde inhoppande Lipovac löpa sig fri och satte behärskat 4-2 till höger om Naurin. Det blev också matchens slutresultat.

Resultat: 4-2 (1-1)

Mål:
Marcus Pode 35’, Kalle Holmberg 49’, Erik Moberg 55’, Christer Lipovac 78’

Startelva
Oscar Jansson, Daniel Björnquist - Patrik Haginge - Erik Moberg - Logi Valgardsso, Ahmed Yasin - Nordin Gerzic - Ayanda Nkili - Daniel Gustavsson, Marcus Pode - Kalle Holmberg

Byten ÖSK:
46’ Ahmed Yasin ut - Daniel Nordmark in.
46’ Ayanda Nkili ut - Robert Åhman Persson in.
56’ Erik Moberg ut - Christoffer Wiktorsson in.
64’ Marcus Pode ut - Jonathan Lundberg in.
75’ Daniel Gustavsson ut - Sebastian Ring in.
75’ Nordin Gerzic ut - Sam Mensah in.
75’ Kalle Holmberg ut - Christer Lipovac in.
82' Patrik Haginge ut - Carl Ekstrand Hamrén in

Text: Niklas Sandberg