ÖSK kryssade mot Halmstad

I den sista Allsvenska omgången innan sommaruppehållet mötte ÖSK idag Halmstads BK på Behrn Arena. Nordin Gerzic gav ÖSK ledningen med en delikat frispark direkt efter paus, men Halmstad kvitterade strax därefter genom Gyan. Matchen var chansfattig och Halmstad var närmast segern men Oscar Jansson räddade ÖSK på tilläggstid. Slutresultatet blev därmed 1-1.

Efter några intensiva veckor var det under nationaldagen dags för den sista Allsvenska matchen innan sommaruppehållet. ÖSK ställdes mot Halmstads BK på Behrn Arena.Publiken fick se en jämn matchinledning. Halmstad trillade boll på offensiv planhalva utan att egentligen åstadkomma något utöver ett par hörnor och ÖSK kontrade men saknade spets den sista tredjedelen. I den 23:e minuten kom ÖSK i en flygande kontring med DG som bolldrivare centralt. Precis när mittbacken valde att stöta släppte han bollen till vänster där Gerzic stod fri. Nordin tog emot och chippade bollen över Lukic och in i mål, men den assisterande domaren hade lyft flaggan för offside och målet blev bortdömt. I den 32:a minuten snappade Pode upp en passning i djupled och avancerade in till höger i straffområdet. Ur dålig vinkel tryckte han iväg ett stenhårt skott i stolpens utsida. Den första halvleken kunde kategoriseras som ett ställningskrig med lågt tempo och få målchanser. En stor kontrast mot senaste matchen mot Helsingborg med undantag för resultatet. 0-0 i paus.

ÖSK fick direkt i den andra halvleken ett utmärkt frisparksläge när Gerzic blev fälld på gränsen till straffområdet. Nordin stegade själv upp ansatsen och smekte sen bollen över muren. Målvakten Lukic var chanslös och tittade på när bollen gick in i nätmaskorna. 1-0 till ÖSK i den 47:e minuten. Halmstad skulle dock replikera snabbt. Efter en lyftning in i straffområdet fick Keene två skottlägen men Jansson räddade båda. På den andra returen kom dock Gyan först och tryckte in 1-1 med huvudet. Matchklockan stod då på 55 minuter. Andra halvlek var till matchbilden lik den första. ÖSK försökte anfalla, oftast till höger, men Halmstad täppte effektivt till ytor och tvingade allt som oftast de svartvita att vända hemåt. Känslan var att Halmstad var farligare i de offensiva försöken. ÖSK höll på att ställa till det ett par gånger genom slarv, men Halmstadspelarna saknade skärpa i och runt straffområdet. Axén försökte förbättra offensiven i ett till synes tröttkört ÖSK genom några byten men utan effekt. Närmast att avgöra den chansfattiga matchen var gästernas anfallare Barny som på tilläggstid blev serverad ett inlägg från Rojas. Oscar Jansson gjorde dock en jätteräddning med högerhanden och situationen slutade med en resultatlös hörna. Slutresultatet blev 1-1, vilket innebär att Halmstad ligger kvar på plats 15 och ÖSK på plats 14 i den Allsvenska tabellen.

På presskonferensen uttryckte Halmstads Jan Jönsson att han var nöjd med både lagets spel och moral. Efter en dipp i andra halvlek tyckte han att laget fick ny energi och sedan var nära att åka hem med tre poäng i bagaget. Alexander Axén var mindre glad åt en poäng. Han såg ett energifattigt ÖSK göra en svag insats och påpekade att det täta spelschemat slitit på ÖSK:s tunna trupp, men konstaterade samtidigt att Halmstad gjorde en bra match.

Nu väntar en dryg månads välbehövligt uppehåll innan ÖSK i Allsvenskans återstart möter Djurgårdens IF på bortaplan. Matchen spelas på Tele 2 Arena lördagen den 4 juli kl. 16.00.

Resultat: 1-1 (0-0)
Mål: Gerzic (47'), Gyan (55')
Hörnor: 6-5
Varningar: Liverstam, Keene

Byten ÖSK: Nkili ut - Holmberg in (67'), Gerzic ut - Nordmark in (78'), Pode ut - Valgardsson (83')

Byten Halmstads BK: Andersson ut - Fagercrantz in (67'), Barny ut - Berntsson (90+2')

Publik: 5129

Domare: Markus Strömbergsson, Daniel Gustavsson (ass.), Fredrik Klyver (ass.) och Mattias Johansson (fjärde)

Oscar Jansson, Daniel Björnquist - Eidur Aron Sigurbjörnsson - Erik Moberg - Patrik Haginge, Ahmed Yasin - Robert Åhman Persson - Ayanda Nkili - Daniel Gustavsson, Nordin Gerzic - Marcus Pode