U16: Seger mot Hammarby

Match samma dag för U16, U17 samt U19 innebar att det blev rotation i lagen, samt att några yngre talanger fick chansen att få vara med. Nu fanns till exempel Simon Norrman från ÖSK U14 med som reservkeeper idag.

Matchen började med att Hammarby satte rejäl press. De hade ett högt försvarsspel och jobbade mycket med direkta återerövringar. Det gjorde att de vann mycket boll och skapade ett par fina chanser de första 15 minuterna av matchen. Simon Bladh gör ett par svettiga räddningar som gör att det står fortsatt 0-0. Efter första kvarten lyckas ÖSK få kontroll och börjar skapa mer och mer, samtidigt som Hammarby-pressen mattas. I 23:e minuten skarvnickar Isak Eklöf bollen till Adam Leijon som fint placerar in bollen vid högra stolpen. Resten av halvleken fortsätter ÖSK att skapa chanser, en av dem lyckas Jonathan Aronsson peta in efter fint förarbete av Sebastian Ternevid. Hammarby spelar bra framåt utan att skapa några superfarliga lägen, mycket tackvare gediget försvarsarbete från ÖSK.

Tryggheten i spelet från sista halvan av första halvlek håller i sig i början på andra. Dock lyckas Hammarby få in ett mål till 1-2 efter 10 min av halvleken. Hammarby går sedan ner på en trebackslinje vilket gör att det blir lite oroligt. Men när Adam Leijon trycker in 1-3 efter passning från Henrik Westher så känns det klart. Vilket det också visar sig vara.

En stabil laginsats med bra prestationer, både individuellt och inom kollektivet bäddar för denna seger. Extra plus till Jonathan Aronsson och Murat Kuyumcu.