Oavgjort mot Gefle

ÖSK och Gefle delade på poängen i måndagens i U21-match på nya Gavlevallen. ÖSK:s 1-0-mål var en praktträff signerad Michael Seaton. Matchen slutade 1-1 efter en sen kvittering av Gefles Ignazio Adukor på en fast situtation.

Axel, hur summerar du intrycken från gårdagens match?
– Vi gör en bra första halvlek. Vi har ett bra passningsspel och speluppbyggnad och kommer kommer till en hel del målchanser. Vi tar ledningen genom ett fint mål av Michael Seaton som skjuter ett skott som går kryssrybba in. Tack vare att vi spelar ett bra offensivt spel får vi också bra kontroll i vårat försvarsspel.
– I andra halvlek faller vi tillbaka i plan och lyckas inte behålla det spelövertag som vi har i första halvlek. Våra positioner i anfallsspelet blir sämre vilket gör att vi inte kan bedriva ett så bra passningsspel. Vi är dock fortsatt bra på att freda vårt mål, men tyvärr släpper vi in en fast situation och efter det är det chanser åt båda håll. Det känns som att matchen kan sluta lite hur som helst, men 1-1 är nog ett rättvist resultat sett över 90 minuter.

Ebrima Jaiteh och Oliver Kåhed gör sina första framträdanden i U21-miljön. Berätta lite om dom två.
– Det är kul för dom att få chansen. De har visat framfötterna, speciellt i U17-miljön. Ebrima fick ett lite längre inhopp på 10-12 minuter och gjorde det bra. Oliver fick hoppa in i slutet när Micha blev skadad och fick också några få minuter. Det är kul att vi kan ge unga spelare chansen i U21-miljön där dom får vara med, se och lära av våra äldre spelare och möta erfarna spelare.

Några spelarprestationer som du vill lyfta fram?
– Jag tycker mittbackarna Christoffer och Carl sticker ut mest över 90 minuter.

Seaton gör mål igen, hur var han i övrigt?
– Han gör en bra prestation och fortsätter att jobba hårt. Det blir alltid speciellt med U21-matcher där han får spela med folk som han knappt har sett förut nästan. Det gäller att få en bra kemi med övriga laget och han jobbar på bra och är delaktig i anfallsspelet. Han har några bra chanser att sätta tvåan också.

Första besöket på Gefles nya arena, Gavlevallen. Hur var det?
– Gefle kommer att få ett lyft med den här arenan. Det är bra för Gefle och det är bra för Allsvenskan. Ju fler arenor vi har med bra klass, ju större blir intresset. Gefle har varit på Strömvallen en lång tid och är värda att komma till en bättre arbetsmiljö, det har dom visat i och med att dom varit i Allsvenskan så många år.

Startelvan:
Kalle Westdahl (46'), Viktor Franssila (80') - Carl Ekstrand Hamrén - Christoffer Wiktorsson - Logi Valgardsson, William Gunnarsson - Mirza Turan - Sebastian Ring - Micha Yanez Hernandez (88'), Michael Seaton - Jonathan Lundberg

Ersättare:
Kevin Johansson (45'), Ebrima Jaiteh (80'), Gustaf Franck (46', Johan Sjögren, Oliver Kåhed (88')

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908