Tung förlust på nationalarenan

I Allsvenskans femte omgång spelade ÖSK under söndagen bortamatch mot AIK. Solnalaget dominerade den första halvleken och ledde i paus med 2-0 efter mål av Bahoui och Goitom. I början av den andra halvleken blev Björnquist utvisad och AIK kunde gå fram till 3-0 genom Brustad. Slutresultatet var klart rättvist även om ÖSK hade några farliga chanser framåt.

Ett ÖSK i stort poängbehov efter den tuffa inledningen i serien reste under söndagen till Solna och Friends Arena för bortamatch mot AIK. Publiken på nationalarenan fick se en väldigt fartfylld matchinledning. Redan i den andra matchminuten var AIK först någon centimeter från att ta ledningen när Bangura sökte Goitom vid den bortre stolpen, men anfallaren kom fel i steget och stötte bollen utanför från nära håll. I nästa anfall kom ÖSK i full fart framåt. DG fick bollen till vänster, rundade en försvarare och mötte en utrusande Carlgren. Han avslutade med vänsterfoten och bollen gick under Carlgren men tyvärr i stolpen och ut. Så småningom satte sig matchen och det mesta av spelet ägde inte oväntat rum på ÖSK:s planhalva.

ÖSK fick mest ägna sig åt ett lågt försvarsspel och hålla rent i straffområdet runt Jansson. Omställningsspelet såg dock farligt ut. AIK-försvaret var fullt sysselsatta med att hålla koll på DG som var ett ständigt hot i djupled och serverades boll efter boll från mittfältet. Det var dock AIK som skapade de bästa chanserna. Yttern Lundholm var pigg och tvingade Jansson att göra en bra räddning efter att ha tagit sig förbi Valgardsson. I den 30:e minuten skulle trycket slutligen ge utdelning. Sonko Sundberg slog ett välavvägt inlägg frön höger och i mitten mötte Bahoui med huvudet. Jansson var chanslös på nicken och det var 1-0 till AIK. Fem minuter var det dags igen. ÖSK tappade boll i fel läge och Goitom fick bollen. Han tog sig fram mot straffområdet, la upp bollen på högerfoten och sköt sen stolpe in. Med fem minuter kvar skapade ÖSK den bästa chansen sedan DG:s stolpskott. Yasin dribblade centralt och sköt bra med högerfoten, men Carlgren reflexräddade med vänsterhanden. Ställningen när domaren blåste av halvleken var 2-0 till AIK.

Andra halvlek började olyckligt för ÖSK. Efter några minuter drogs Bahoui ned av Björnquist och domaren visade Dajje hans andra gula kort. Frisparken som följde på utvisningen räddades sen på mållinjen av Åhman Persson. Strax därpå genomförde Axén dagens första byte när Nordmark gick ut och Haginge kom in för att ta Björnquists vakanta plats på högersidan.

Med numerärt överläge kändes det som att AIK hade bra kontroll över matchen. De rullade lugnt bollen inom laget och växlade tempo när tillfälle gavs. ÖSK kom vid ett tillfälle i en kontring tre mot en, men den ensamma AIK-försvararen lyckades läsa Haginges inspel och chansen rann ut i sanden. I den 72:a minuten avgjordes matchen definitivt. Med Moberg på fel planhalva efter en offensiv utflykt ställde AIK om och Goitom frispelade inhopparen Brustad som fri med Jansson satte 3-0. Under den återstående tiden rycktes matchen till viss del sönder av flera byten, men hemmalaget fortsatte dominera och hade kunnat göra ytterligare mål om inte Jansson varit på tårna. Matchen slutade alltså 3-0 till AIK.

Nästa match för ÖSK spelas på Valborgsmässoafton, alltså på torsdag den 30 april, kl 19.00. Då kommer Hammarby IF på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 3-0 (2-0)
Mål: Bahoui (30'), Goitom (35'), Brustad (72')
Hörnor: 4-2
Varningar: Björnquist x 2 (rött kort),

Byten AIK: Bangura ut - Brustad in (59'), Ofori ut - Saletros in (73'), Lundholm ut - Eliasson in (78')

Byten ÖSK: Nordmark ut - Haginge in (51'), Nkili ut - Holmberg in (67')', Moberg ut - Wiktorsson in (82')

Publik: 14331

Domare: Andreas Ekberg, Peter Magnusson (ass.), Fredrik Klyver (ass.) och Diako Behnam (fjärde)

Startelva AIK
Patrik Carlgren
Haukur Hauksson - Noah Sonko Sundberg - Per Karlsson - Nils-Eric Johansson
Sam Lundholm - Ebenezer Ofori - Panajotis Dimitriadis - Nabil Bahoui
Henok Goitom - Mohamed Bangura

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Daniel Björnquist - Eidur Sigurbjörnsson - Erik Moberg - Logi Valgardsson
Ahmed Yasin - Robert Åhman Persson - Ayanda Nkili - Daniel Nordmark
Nordin Gerzic - Daniel Gustavsson

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén
© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908