ÖSK föll i Falkenberg

Förstora bilden

 ÖSK mötte på söndagseftermiddagen Falkenbergs FF på bortaplan i Allsvenskans tredje omgång. ÖSK stod för en svagare insats och Falkenberg vann matchen med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek. 

Efter de två inledande matcherna valde Axén att släppa fram senaste nyförvärvet Michael Seaton från start istället för Marcus Pode. I övrigt ställdes samma startelva på planen som mot IFK Göteborg i onsdags.

Det var Falkenberg som inledde matchen starkast med två farliga frisparkslägen under de inledande minuterna. Ingen av dem vållade dock några som helst problem för Jansson och backlinjen.

Med kvarten spelad fick Falkenberg ett jätteläge på hörna, Keat fick skottläge centralt från nära håll men Jansson gjorde en fin räddning och returen kunde rensas undan. I anfallet efter kom Donyoh i ett bra läge och tog skott tidigt, men det smet utanför bortre stolpen. ÖSK å sin sida hade svårt att skapa målchanser under den inledande tjugominutersperioden. I den 25:e minuten gjorde Falkenberg 1-0. Araba sköt ett tungt skott från strax utanför straffområdet, Oscar räddade men returen gick rakt ut till Eriksson som enkelt sköt in bollen i det öppna målet. Helt klart rättvist sett till matchbilden så långt. I den 37:e minuten var det nära 2-0 då Wede curlade ett skott i överkanten av ribban efter ett fint anfall från hemmalaget. ÖSK skapade en riktigt bra målchans innan första halvlek var slut. Gerzic slog en hörna från vänster som Nkili skarvade, men bollen gick precis utanför bortre stolpen. Närmre än så kom inte ÖSK en kvittering under första halvlek och 1-0 stod sig in till pausvilan.

Andra halvlek inleddes likt den första med ett piggare hemmalag än bortalag. Falkenberg skapade en halvchans redan 2 minuter efter paus när ett inlägg rensades undan i sista stund. I den 52:a minuten slog Valgardsson ett inlägg från vänster som Seaton kom först på och bollen klackskarvades i stolpen. Mycket nära kvittering. Chansen blev en injektion för ÖSK som efter den såg betydligt hetare ut än under första halvlek. Falkenberg fortsatte dock att trycka på framåt och oroade backlinjen flertalet gånger med den kraftfulle Araba som sög fast många bollar och bidrog till att hemmalaget fick långa anfall. Med cirka 25 minuter kvar gjorde Axén ett dubbelbyte och tog in Pode och Haginge för att få in pigga ben. Dock blev det inte någon vidare förbättring av anfallsspelet utan Falkenberg kontrollerade handlingarna utan större problem. I den 83:e minuten fick ÖSK i alla fall ett jätteläge att kvittera. Efter en hörna nådde bollen till slut fram till Sigurbjörnsson som fick skottläge från tre meter, men han sköt tätt utanför. I 89:e minuten kom ytterligare ett kanonläge till kvittering. Pode skarvade ner en höjdboll till DG som i ett trängt läge i straffområdet stötte bollen rakt på målvakten. Istället kom 2-0 på tilläggstid efter en kontring. Inhoppande Vall skickade iväg en boll mot mål som singlade in vid bortre stolpen över en överraskad Jansson. Detta innebar att ÖSK inkasserade sin andra raka förlust i årets upplaga av Allsvenskan.         

Nästa match för ÖSK i allsvenskan är hemma mot GIF Sundsvall måndag den 20:e april kl.19.00.   

Statistik
Resultat: 2-0 (1-0)
Mål: Eriksson 25’, Vall 92’.
Hörnor: 3-5

Byten ÖSK: Holmberg ut – Haginge in (66’), Yasin ut – Pode in (66’), Seaton ut – Mensah in (81’).

Byten Falkenberg: Donyoh ut – Nilsson in (30’), Carlsson ut – Vall in (86’).  

Publik: 2070

Domare: Kristoffer Karlsson, ass Fredrik Nilsson, ass Tobias Wärn, fjärde Fredrik Klitte.

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Daniel Björnquist - Eidur Aron Sigurbjörnsson -  Ayanda Nkili - Logi Valgardsson
Ahmed Yasin - Robert Åhman Persson - Nordin Gerzic - Daniel Gustavsson
Michael Seaton - Kalle Holmberg

Startelva Falkenbergs FF
Martler
Joza - Johansson - Karlsson - Eriksson
Carlsson - Svensson - Keat - Wede
Donyoh  -  Araba

Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908