ÖSK Fotboll förlänger med Alexander Axén och Axel Kjäll

Nu tar ÖSK Fotboll nästa steg i arbetet mot målet att vara ett lag som löpande aspirerar på medaljer och Europaspel. Man förlänger avtalen med huvudtränaren Alexander Axén och assisterande tränaren Axel Kjäll. Avtalen är på tre år och löper över säsongen 2017.

Hösten 2014 antog ÖSK Fotbolls styrelse en plan vars mål är att på fem års sikt etablera laget i den absoluta allsvenska toppen. Sedan dess har man redan bockat av ett antal milstolpar i planen. Rekryteringen av Simon Åström som ny vd är en del. Arbetet med att ta fram en tydlig vision och strategi för att nå målet är en annan. Nu tar man nästa steg i planen genom att förlänga avtalen med tränarna Alexander Axén och Axel Kjäll. Båda har i dagarna skrivit på nya treårsavtal med ÖSK.

”Vi har en tydlig plan och strategi.”, säger ÖSK:s VD Simon Åström. ”En del handlar om att utveckla den sportsliga verksamheten, som en avgörande förutsättning för att vi ska bli ett etablerat topplag. Styrelsen och jag är oerhört nöjda med att vi långsiktigt lyckats knyta Alexander och Axel till ÖSK. De är tillsammans en nyckel för den långsiktiga sportsliga utvecklingen i klubben. I och med detta får vi både den höga kompetens och den lokala förankring vi vill ha”.

ÖSK:s framgångar och positiva spel under hösten 2014, där många ansåg att ÖSK var Sveriges bästa lag, har väckt stort intresse i fotbollssverige. Något som förstärkts av framgångarna i Svenska Cupen där ÖSK nu är framme i semifinal.

”Vi har en fantastisk kompetens och dynamik i vårt tränarteam, där just teamarbetet ska stå i centrum för att till fullo utnyttja den kapacitet som finns. Axén och Kjäll kompletterar tillsammans med fystränaren Jimmy Högberg och målvaktstränaren Robert Axelsson varandra på ett mycket bra sätt, där samtliga har kompetens på toppnivå inom sina specialistområden. Axén är den som ytterst fattar beslut, och hans ledarskap bygger mycket på teamarbete och delegering, där övriga teamet får ta stort ansvar och ha en möjlighet att påverka sättet man jobbar för att skapa den bästa miljön för utveckling”, berättar Simon Åström.

Alexander Axén anses vara en av de mest spännande och kunniga tränarna i Sverige. Han är en stark ledare och var en av tre som nominerades till utmärkelsen allsvenskans bästa tränare 2014. Axel Kjäll räknas som en av Sveriges mest lovande tränare med en unik taktisk blick och stark analytisk förmåga.

”Det känns väldigt bra att på flera års sikt få jobba vidare på det vi påbörjat. Det är mycket positivt som händer inom ÖSK just nu, och jag ser fram emot att vara med och bygga klubbens fortsatta utveckling. Att få jobba med detta på längre sikt, och göra det tillsammans med Axel är något som jag har en bra känsla inför”, säger Alexander Axén.

”Jag är glad och stolt över att få fortsätta jobba i den klubb som ligger mig närmast om hjärtat. Vi har en utvecklingsbar trupp, och hela föreningen har något spännande på gång. Alexander är en fantastisk tränare, och vi har en bra dynamik där vi båda tar stora ansvar. Jag utvecklas varje dag och det känns både utmanande och spännande att vara med och leda min moderklubb på resan framåt”, säger Axel Kjäll.

ÖSK Fotboll

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908