Uddamålsförlust i finalen mot Dynamo Moskva

Under lördagen spelade ÖSK final i försäsongsturneringen Atlantic Cup mot ryska Dynamo Moskva. Matchen var jämn med relativt få farliga målchanser och 0-0 stod sig tills kvarten återstod. Då tog Dynamo Moskva ledningen med 0-1. Målet blev det enda i matchen och ÖSK fick därmed inkassera en andraplats i årets upplaga av Atlantic Cup.

ÖSK ställdes mot ryska Dynamo Moskva i finalen av Atlantic Cup som spelats i Algarve, Portugal under veckan. Ett ÖSK som tagit sig till finalen på Estádio Algarve efter segrar mot danska FC Midtjylland och Bröndby IF medan Dynamo Moskva i sin tur besegrat FC Köpenhamn och IFK Göteborg. Noterbart är att finalmotståndet för närvarande ligger på tredje plats i ryska ligan efter 17 spelade omgångar. Några av de namnkunnigaste spelarna i Dynamo Moskva är Mathieu Valbuena, Yuri Zhirkov och Kevin Kuranyi.

Det var Dynamo Moskva som inledde matchen starkast offensivt och skapade några halvchanser där Valbuena hade det bästa läget men sköt högt över. I 12:e matchminuten fick ryssarna ett jätteläge efter bolltapp av Gerzic strax utanför eget straffområde. Dzsudzsak fick chansen men hans avslut tog hårt i ribban innan bollen gick ut till inspark. Några minuter senare vände DG bort en försvarare och tog skott mot första stolpen men bollen gick metern utanför. Efter drygt 25 minuter spelade skapade ÖSK sin bästa målchans i matchen så långt när RÅP drog på ett lågt skott som gick tätt utanför bortre stolpen. ÖSK fick allt större bollinnehav ju längre halvleken led och kunde därmed lugna ner ryssarnas offensiv. Sista kvarten av första halvlek blev händelsefattig med endast ett par inläggssituationer från frisparkar och hörnor men inget av lägena resulterade i någon farlighet för något av lagen. 0-0 i halvtid.

ÖSK inledde andra halvlek bra och rullade runt bollen inom laget och tryckte tillbaks motståndarna. Efter en fin sekvens med passningar nådde bollen Holmberg i straffområdet men Kalles avslut gick en bit utanför målet. I 54:e matchminuten tog Björnquist ner en djupledsboll och löpte sig starkt fram till ett bra läge i straffområdet men det efterföljande avslutet räddades till hörna. I 59:e matchminuten hade Crespo en boll i mål efter skarv vid en hörna men det vinkades korrekt av för offside. Med 25 minuter kvar kom Dynamo Moskva tillbaka in i matchen på allvar och ÖSKs press avtog och istället några halvchanser åt andra hållet men Jansson agerade stabilt. I den 75:e matchminuten tog dock ryssarna ledningen genom Dzsudzsak efter att ha tryckt på en period. Ungraren mötte upp ett inlägg från höger med ett direktskott och bollen gick in vid bortre stolpen förbi en chanslös Oscar. ÖSK förmådde inte att skapa några riktigt farliga målchanser under avslutande kvarten och det var närmre 0-2 än 1-1 i slutet när Kokorin fick en jättechans med fem minuter kvar. Matchen slutade 0-1 och Dynamo Moskva tog hem Atlantic Cup 2015. Men en stark andraplats av ÖSK i turneringen efter fina insatser i samtliga matcher.

Nästa match för ÖSK är inledningsmatchen av Svenska Cupen. Lördag 21 februari 14.00 gästar Varberg Behrn Arena.

Resultat: 0-1 (0-0)

Mål: Dzsudzsak 75’

Byten: Crespo ut - Mensah in (70’), Nordmark ut - Haginge in (80’), Åhman Persson ut - Nkili in (86’).