Seger efter straffdramatik mot Midtjylland

I den första matchen av Atlantic Cup mötte ÖSK idag danska serieledaren FC Midtjylland. Danskarna ledde rättvist med uddamålet i paus, men ÖSK spelade upp sig i den andra halvleken och kunde i slutskedet kvittera till 1-1 genom Daniel Gustavsson. Matchen fick därmed avgöras på straffar. ÖSK vann straffläggningen efter att Robert Åhman Persson och Oscar Jansson stått för avgörande mål och räddning.

I den första matchen av Atlantic Cup mötte ÖSK under lördagseftermiddagen danska ligaledaren FC Midtjylland. Matchen inleddes jämnt. Midtjylland hade ett större bollinnehav och vaskade fram några farliga fasta situationer på offensiv planhalva. ÖSK förlitade sig inledningsvis på ett vasst omställningsspel, men de heta målchanserna uteblev under lång tid. ÖSK:s första riktiga chans kom i den 37:e minuten. Björnquist var långt framme till höger och passade bollen snett inåt bakåt. DG dök upp på rätt plats och laddade för en halvvolley, men fick felträff med vänsterfoten och bollen täcktes till hörna. I den 41:a minuten kom matchens första mål. Midtjylland avancerade med två spelare centralt och efter en passning i sidled skapades ett skottläge. Jansson räddade skottet men returen fångades upp av en dansk spelare som tittade upp och spelade den vidare in i mitten dit Rasmussen trots bevakning från ÖSK-försvaret hann först och kunde trycka in bollen. Resultatet 0-1 stod sig tills paus.

Midtjylland hade bra kontroll under första kvarten av andra halvlek, men ÖSK började därefter jobba sig in i matchen mer och mer. Björnquist var fortsatt aktiv på högerkanten och slog in flera bollar som sånär gav utdelning. Nordmark hade två lägen men saknade den sista skärpan i avslutsmomenten. Den bästa chansen hade dock Ring som perfekt mötte ett inspel från vänster, men Johan Dahlin i Midtjyllandmålet var välplacerad och kunde parera det hårda skottet. ÖSK hade alltså samlat ihop en handfull lägen när matchen gick mot sitt slut. Med dryga fem minuter kvar skulle utdelningen äntligen komma. Björnquist fick en stor yta på högerkanten, tog sig in i straffområdet och slog en passning. DG kom återigen i en vältajmad löpning och denna gång var det inget fel på avslutet. Han stötte bollen förbi Dahlin och in i mål till 1-1. Även om danskarna innan kvitteringsmålet hade lägen att avgöra matchen, så kändes ett oavgjort resultat i detta skede klart rättvist sett till chansfördelningen. Danskarna fick i slutminuten ett läge att avgöra när Petter Andersson vände upp och sköt, men Jansson var följdsam och gjorde en fin räddning. Matchen slutade därmed 1-1 och fick avgöras på straffsparkar. Efter en svängig straffläggning med många missar från båda lagen avgjorde ÖSK i den sjätte omgången när Åhman Persson först dunkade in bollen via ribban och Jansson därefter räddade en lös dansk straff.

Resultatet innebär att ÖSK tar med sig två poäng i bagaget till nästa match i Atlantic Cup. Den spelas på tisdag den 3 februari kl. 16.00 mot Bröndby IF.