Logi Valgardsson klar för ÖSK Fotboll

ÖSK Fotboll lyckades som nykomlingar att placera sig på en sjätteplats i Allsvenskan 2014. Efter en mycket stark höst, där man tillhörde seriens bästa lag, pågår nu förberedelserna inför den kommande säsongen. Klubbens ambitioner är att på sikt kunna vara med och konkurrera om allsvenska medaljer och Europaspel. Som en del i denna satsning har en pusselbit i lagbygget inför 2015 fallit på plats, i och med att man nu presenterar Logi Valgardsson som en ny spelare i klubben.

Logi Valgardsson är en 26-årig vänsterback som närmast kommer från spel med norska Sogndal. Den isländske försvararen har även representerat det isländska U19-, U21- och A-landslaget vid flertalet tillfällen. Nyligen var Logi med det isländska A-landslaget på deras vinterturné USA.

– Vi är mycket glada att vänsterbacken Logi Valgardsson från Sogndal är klar för ÖSK Fotboll. Det är en spelare som vi har haft ögonen på en längre tid och som efter sin sejour i Göteborg har haft en stark säsong i Norge trots lagets degradering. Med hans egenskaper kommer han att bidra till fortsatt utveckling av vårt lag. Med Logi får vi ytterligare en dimension i vårt spel. Logi är en passningsskicklig vänsterback med mycket bra försvarsegenskaper, säger Magnus Sköldmark.

– Logi Valgardsson har sedan tidigt i höstas legat högt på vår prioriteringslista så det känns väldigt bra att vi nu har landat detta. Vi har en tydlig plan för hur vi vill bygga laget och det här är en mycket viktig pusselbit. Utöver hans starka defensiva egenskaper så kommer hans vänsterfot att bidra mycket i det offensiva spelet. En mycket spännande spelare, säger Alexander Axén.

Logi Valgardsson har en mycket fin säsong bakom sig. Trots att laget fick lämna Tippeligan hamnade Logi på en delad tredjeplats i assistligan med totalt åtta assist under säsongen 2014. Parterna är överens om villkoren, och nu återstår endast en läkarundersökning innan övergången är fullbordad. Logi kommer att ansluta till ÖSK som just nu befinner sig i Portugal för deltagande i Atlantic Cup.


ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908