ÖSK värvar Douglas Bjäresten

ÖSK är överens med målvakten Douglas Bjäresten om ett flerårigt lärlingskontrakt. Douglas kommer närmast från AFK Linköping och har under hösten imponerat stort i både match och träning.

Douglas ansluter till ÖSK:s U-trupp, men kommer att träna med A-laget 2-3 pass i veckan. Det är ÖSK:s målvaktstränare Robert Axelsson som haft ögonen på Douglas och rekommenderat honom.

– Vi är mycket glada över att Douglas valt att flytta till Örebro. Han är född 1998 och kommer att fortsätta sina gymnasiestudier här. Douglas provtränade med oss under hösten och spelade dessutom en U21-match där han övertygade på ett mycket positivt sätt. Vi har även följt honom närmare i Östergötlands distriktslag, säger Magnus Sköldmark.

Stark målvaktsbesättning

Med tillskottet Douglas Bjäresten har ÖSK tillsammans med Kalle Westdahl (U-truppen), Jacob Rinne och Oscar Jansson en högklassig målvaktsbesättning. Klubben har dessutom ytterligare spännande namn i övriga U-trupper.

– Kalle och Douglas är två riktigt spännande målvakter som vi på sikt hoppas kommer vara med och konkurrera om platser i A-laget. Det känns riktigt bra inför framtiden, säger Magnus Sköldmark.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908