ÖSK vill bygga topplag tillsammans med supportrarna

Säsongen 2014 slutade ÖSK på en sjätteplats som nykomlingar i allsvenskan. Under hösten var man ett av Sveriges bästa lag. Nu vill ÖSK bygga laget vidare, bland annat genom att låta klubbens supportrar vara med och satsa ekonomiskt på nyförvärv.

ÖSK:s långsiktiga ambition är att etablera sig som ett topplag som löpande aspirerar på allsvenska topplaceringar med medaljer och Europaspel.

“Vi lägger en långsiktig plan för hur vi ska utvecklas, såväl sportsligt som ekonomiskt. I den planen blir 2015 ett nyckelår. Vi har en klar bild av vad vi vill göra med laget. Vi vet vilka positioner vi vill förstärka på och vilka spelartyper vi vill ha. Vi vet också att vårt sätt att spela fotboll har gjort oss till en attraktiv klubb för många spelare. Samtidigt är den krassa verkligheten att fotbollsframgångar kräver en stark ekonomi. Bra fotbollsspelare kostar pengar, och vilka nyförvärv vi kan locka till oss beror i hög grad på våra ekonomiska möjligheter”, säger Simon Åström, VD i ÖSK Elitfotboll.

ÖSK sticker inte under stol med att man har ett tufft ekonomiskt läge. Ett problem man delar med nästan alla allsvenska klubbar. Man gör en förlust på cirka 1,5 miljoner kronor 2014, en förlust man klarar av att hantera, men som påverkar hur mycket man kan satsa redan i år.

ÖSK har fått frågor från många supportrar om hur man kan hjälpa till att stötta klubben i denna situation. Det här är något man nu tar fasta på genom att starta en insamling där intäkterna oavkortat går till att stärka spelartruppen.
”Klarar vi av att fortsätta utveckla laget så ser det väldigt positivt ut. Det här initiativet är ett nytt grepp och en möjlighet för våra supportrar att vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av laget. Utfallet av insamlingen påverkar i vilken takt vi kan utvecklas och vilket lag vi kommer kunna ställa på planen i vår. Får vi in 500 000 kronor, vilket är målet, så gör det stor skillnad”, säger Simon Åström.

Frågor:
Simon Åström,
vd ÖSK Elitfotboll AB
0739-09 09 90
simon.astrom@oskfotboll.se

Länk till insamlingen:
https://foreningsinsamling.se/fundraisers/supportsvartvitt/

Kampanjfilm för Supporta Svartvitt

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908