Jacob Rinne tränar med AFC Bournemouth

Imorgon söndag beger sig ÖSK:s målvakt Jacob Rinne och Magnus Sköldmark till england och klubben AFC Bournemouth där Jacob ska träna under den kommande veckan.

Jacob Rinne gjorde flera allsvenska matcher under våren då Oscar Jansson var skadad har även representerat det svenska U21-landslaget vid flertal tillfällen.

Nu beger sig Jacob tillsammans med Magnus SKöldmark tilll england och andraplacerade championshipklubben AFC Bournemouth. Den engelska klubbens chefsscout har vid ett flertal tillfällen besökt Örebro och ÖSK.

- Vi har fått en bra relation med klubben och tittar även på framtida samarbeten. Det finns många likheter i klubbarna, säger Magnus Sköldmark.

Jacob Rinne kommer att träna med den engelska klubben under en veckas tid. Magnus Sköldmark följer med Jacob de första dagarna och sedan kommer även ÖSK Fotboll målvaktstränare, Robert Axelsson, flyga över för att träna med Jacob.

- Det handlar om att de vill se Jacob i sin miljö och de får även möjligheten att lära känna Jacob lite bättre, säger Magnus Sköldmark.

AFC Bournemouth ligger inför dagens omgång tvåa i engelska andradivisionen, the championship.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908