Förlust mot IFK Norrköping

Allsvenskans näst sista omgång bjöd på ett prestigefyllt möte av derbykaraktär när ÖSK, tillsammans med ett imponerande bortafölje, gjorde resan mot Nya Parken och mötet med kamraterna från Norrköping. Matchen slutade 2-0 till Norrköping efter mål av Christoffer Nyman och Emir Kujovic.

ÖSK mönstrade samma startelva som i den senaste omgången när Djurgården förhållandevis enkelt avfärdades med 3-0 på Tele 2 Arena. Det innebar bland annat att såväl Kalle Holmberg som Daniel Nordmark fick finna sig i en plats på bänken trots starka insatser när de väl fått chansen på senare tid.

Alexander Axén uttryckte viss oro i en matchintervju strax före avspark. Detta på grund av en del skavanker och följaktligen något sämre träningar dagarna före match. Tyvärr besannades nyss nämnda oro då det var Norrköping som startade bäst när domaren satte pipan till munnen. I den 19:e minuten gav Christoffer Nyman hemmalaget ledningen med ett välriktat skott intill Oskar Janssons vänstra stolpe. Emir Kujovic var sedan ytterst nära att utöka ledningen när han mötte Arnor Traustasons hörna och nickade bollen i ribban. ÖSK dominerade bollinnehavet men fick smaka på egen medicin när Norrköping krympte ytorna och ställde om vasst när tillfälle gavs. Traustason hade dessutom ett antal ”servar” av hög kvalité i samband med hemmalagets fasta situationer och ledde rättvist med 1-0 i halvtid.

Den andra halvleken inleddes med samma mönster. ÖSK förde spelet utan att lyckas skapa speciellt mycket mot ett heltaggat hemmalag. I den 66:e minuten utökade Kujovic Norrköpings ledning. Skottet från dålig vinkel hittade målet via en besviken Jansson. ÖSK hade därefter ett än tydligare bollinnehav. Peking fick avsluta matchen med tio man efter att Marcus Falk Olander fått syna det röda kortet när han fällde en nyligen inkommen Kalle Holmberg som stormade mot mål. Trots bra chanser för såväl Daniel Sobralense som Markus Pode lyckades inte Sportklubben spräcka nollan denna gång. Kanske var det hemmalagets större behov av poäng som fällde avgörandet denna gång? Matchen slutade 2-0.

Sista omgången spelas lördagen den 1 november kl. 13.00. Då gästar BK Häcken Behrn Arena.

Resultat: 2-0 (1-0)
Mål: Nyman 19’ Kujovic 66’

Oscar Jansson, Patrik Haginge, Magnus Wikström, Erik Moberg, Daniel Björnquist, Daniel Sobralense, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson, Markus Pode, Alhassan ”Crespo” Kamara.