Övertygande seger borta mot Djurgården

Förstora bilden

Efter EM-kvaluppehållet var det på måndagskvällen åter dags för allsvenskt spel igen för ÖSK. Motståndare var Djurgårdens IF på Tele2 Arena i Stockholm. ÖSK ledde med 0-1 i paus efter att Alhassan Crespo Kamara förvaltat ett friläge. I andra halvlek utökade Marcus Pode ledningen med en fin nick. ÖSK försvarade sig väldigt bra och ledningen kändes aldrig hotad. I slutet avgjorde inhopparen Kalle Holmberg definitivt matchen med sitt mål till 0-3 som också blev slutresultatet.

Matchen inleddes intensivt med en varning på Åhman Persson redan i första matchminuten. Strax efter det fick Sobralense en smäll mot axeln och vred sig i plågor. Det såg ut att bli ett tidigt byte men brassen repade sig och kunde spela vidare. Matchens inledande kvart bjöd inte på några målchanser av värde. I den 18:e matchminuten fick Åhman Persson bollen på mittplan. Utan att titta upp slog han iväg en perfekt passning i djupled mot Crespo. Crespo kom en mot en mot Stenman och stångade sig in i staffområdet, Stenman föll i slutskedet och Crespo kunde rulla in 0-1 vid sidan av Höie. Tio minuter senare hade Crespo ett stenhårt avslut tätt utanför stolpen. Djurgården tog sig in i matchen något bättre under slutet av halvleken och lyfte in några inlägg men de vållade inga större svårigheter för backlinjen och Jansson. I den 37:e matchminuten hade Broberg ett vasst skott från vänsterposition i straffområdet som Jansson fick parera till hörna. Närmare mål än så kom inte Djurgården under första halvlek och ÖSK kunde kliva in i omklädningsrummet med en ettmålsledning i bagaget.

Djurgården kom ut starkt i andra halvlek och satte tryck mot ÖSK:s straffområde, dock utan att få till de riktiga målchanserna i slutändan. I den 55:e matchminuten lyfte Åhman Persson in ett inlägg från vänster och bollen nådde en omarkerad Pode centralt i straffområdet. Pode fick iväg en elegant nickskarv mot bortre hörnet och 0-2 var ett faktum. Målet gav ännu mer energi och självförtroende till ÖSK som sedan spelade ut fullständigt, med bra rörlighet och flertalet fina kombinationer. I 65:e matchminuten höll DG på att sätta 0-3 efter en kontring men hans skott gick tätt utanför bortre stolpen. Fem minuter senare hade han dessutom ett rungande långskott i insidan av stolpen men bollen gick längs med mållinjen och ut. Djurgården blev det något mer bollförande laget under slutkvarten men de förmådde inte att skapa några större farligheter. Istället kunde inhoppande Holmberg göra en fin mottagning och trycka in 0-3 med fyra minuter kvar av matchen. Noterbart är att Åhman Persson stod för kvällens tredje målgivande passning. Resultatet stod sig matchen ut och ÖSK tog ytterligare en trepoängare, den åttonde på nio matcher.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag den 26 oktober. Då väntar ett laddat möte med IFK Norrköping på Nya Parken. Matchstart 15.00.

Resultat: 0-3 (0-1)

Mål: Crespo 19’, Pode 55’, Holmberg 86’.

Hörnor: 9-5

Varningar: Åhman Persson 1’, Tibbling 60’.

Byten ÖSK: Daniel Sobralense ut - Ahmed Yasin in (65’), Marcus Pode ut - Kalle Holmberg (78’), Alhassan “Crespo” Kamara ut - Daniel Nordmark in 89’.

Byten Djurgårdens IF: Martin Broberg ut - Mark Mayambela (46’), Phillip Hellquist - Amadou Jawo (61’), Alexander Faltsetas ut - Christian Rubio Sivodedov in (81’).

Publik: 7454

Domare: Andreas Ekberg, Peter Magnusson (ass.), Jan-Erik Swärdh (ass.) och Björn Särnbrink (fjärde).