U17: Inför semifinalen mot Elfsborg

Det var en fokuserad och laddad Rickard Torstensson som under förmiddagen lämnade truppen till kvällens semifinal mot Elfsborg. Vi passade på att ställa några frågor inför matchen.

Semifinal ikväll alltså mot ett Elfsborg som vann sin serie på ett övertygande sätt och slog ut MFF i sin kvartsfinal. Hur ska vi göra för att vinna matchen?
– Vi har jobbat hårt hela säsongen med vår spelidé och hur vi ska försvara oss. Vi har en ganska klar bild över hur Elfsborg spelar efter förlusten mot dem i semifinalen i ligacupen i våras. Det är två bra lag som kommer följa sina matchplaner.  Den individuella skickligheten hos spelarna kommer kunna vara nyckeln till vinst.

Ni har haft grymma framgångar med U17 senaste två åren. Känslan för en som står bredvid är att ni lyckats behålla glädjen från pojklagsåren trots att det nu handlar om elitsatsande spelare. Känner du igen den beskrivningen?
– Enkla svaret är att med framgång kommer glädjen. Vi ledare har varit duktiga på att hitta talangfulla spelare som älskar att vara fotbollsspelare och verkligen vill se hur långt de kan komma inom fotbollen. Det krävs 100% engagemang från killarna för att klara av att kombinera skola med alla träningar, matcher och resor.

Är det framtida A-lagspelare vi ser ikväll?
– Självklart ser jag att många är potentiella A-lagsspelare. Det gäller verkligen att de orkar att jobba på i den vardagliga verksamheten och har tålamod. Några har redan varit delaktiga i A-lagsverksamheten via träningar och U21-matcher.

Vem blir matchvinnare ikväll?
– Felix Möller kliver fram och avgör.

Något annat du vill förmedla till ÖSK-fansen inför matchen?
– Kom och stötta grabbarna på hemmaplan ikväll. Det är de värda.

Truppen:
Adam Nilsson
Albin Ödberg
Yosef Al-Mayahi
Johan Sjögren
Tim Bergström
Ridwan Ikar Amin
Viktor Fransilla
Almin Masic
Viktor Walldén
Joel Nilsson
Felix Möller
Mikael Loön
Marcus Karlsson
Oliver Kåhed
William Gunnarsson
Jonathan Lundberg
Mirza Turan
Albin Rydberg (U16)

Örebro SK – IF Elfsborg
Söndag 19 oktober 18.30
Behrn Arena - fri entré

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908