ÖSK föll efter målkavalkad

Förstora bilden

Två formstarka lag möttes ikväll på Behrn Arena. ÖSK med fem raka segrar mot IFK Göteborg med en sju matcher lång förlustfri svit. Lagen gjorde två mål var i den första halvleken. I den andra tog IFK Göteborg ledningen men ÖSK kvitterade snabbt. Gästernas målkung Lasse Vibe fick dock sista ordet och avgjorde matchen med sitt tredje mål för kvällen. Matchen slutade därmed 3-4. ÖSK:s mål gjordes av Moberg, Pode och Crespo.

ÖSK inledde matchen starkast och vann med hjälp av en intensiv press bollen högt upp i planen. Målchanserna uteblev dock i stort, det bjöds enbart på några halvfarliga inlägg under matchens inledande kvart. Göteborg tog sig in i matchen allt mer och i den 22:a matchminuten tog de ledningen. Johansson tog sig runt på vänsterkanten och slog en boll snett bakåt till Vibe som med ett välriktat avslut satte 0-1 lågt intill bortre stolpen. Det var skytteligaledarens 17:e allsvenska mål för säsongen. ÖSK lät sig inte nedslås av målet utan fortsatte att gå framåt. I den 28:e matchminuten fick ÖSK en hörna från höger. Gerzic slog in den lågt och via en Göteborgsförsvarare nådde bollen Moberg som tog emot, vände runt och nästan liggande sköt in kvitteringen lågt förbi Alvbåge. Drygt tio minuter senare vann Crespo en duell mot Bjärsmyr och serverade Pode några meter utanför straffområdet. Backarna hann inte upp i press och Pode kunde vackert curla in 2-1 intill högra stolpen. Ett fint samarbete mellan ÖSK:s glödheta anfallare. På tilläggstid fick ÖSK en hörna som Vibe snappade upp utanför eget straffområde. Han drev bollen upp till offensivt straffområde och skickade iväg ett skott. Jansson gjorde en bra räddning men på returen kom vänsterbacken Augustinsson först och kunde stöta in bollen. En snöplig kvittering som satte punkt för en ganska chansfattig men ändå målrik första halvlek.          

Andra halvlek rivstartade med att Yasin kom runt på högerkanten och hittade fram till Gerzic som sköt från en position strax utanför straffområdet. Skottet vållade inga större problem för Alvbåge. I den 54:e matchminuten kom DG fram centralt och fick iväg ett bra skott som Alvbåge precis lyckades tippa till hörna. Matchen fortsatte att innehålla få målchanser och det mesta av spelet var förlagt till ytan mellan de båda straffområdena. I 65:e matchminuten tråcklade sig Vibe fram till ett bra skottläge i straffområdet och tåfjuttade in 2-3 med lite hjälp av stolpen. Bara minuten senare slog ÖSK en långboll mot Göteborgs straffområde. Precis innan bollen nådde Crespo skickade Bjärsmyr ut sin högerarm och slog bort bollen Straffen var solklar. Crespo förvaltade läget på bästa sätt och dundrade upp bollen i nättaket. Matchen tog i och med målen ordentlig fart. Båda lagen gick för seger. I den 71:a matchminuten fick Mahlangu ett fint läge i straffområdet och avlossade ett skott, men Jansson var på hugget och reflexräddade till hörna. På en annan hörna tio minuter senare gick bollen ut till Johansson efter en för lös rensning. Johansson tryckte iväg ett tungt skott som Jansson inte kunde hålla. På returen stod Vibe påpassligt rätt och kunde rulla in sitt tredje mål för kvällen. ÖSK flyttade fram allt på slutet och försökte gå för en kvittering. I slutsekunderna vaskade laget fram en hörna. Jansson gav sig upp i ett sista desperat försök men tyvärr resulterade hörnan inte i någon farlighet. 3-4 stod sig och ÖSK:s segersvit är därmed bruten.   

På presskonferensen berättade bortatränaren Mikael Stahre att det var en böljande match med “handbollskänsla” mellan två bra lag. Han uppfattade det som att de var illa ute efter ÖSK:s 2-1 och var mycket nöjda med att få med sig 2-2 precis innan halvtid. Han gladdes främst åt att vinna en svår bortamatch men såklart även åt Vibes målflow. Alexander Axén tyckte att ÖSK kämpade sig tillbaka bra efter underläge i matchen och grämde sig över den sena kvitteringen i första halvlek. Han tyckte även att det var de små detaljerna som avgjorde matchen som i det stora hela var en jämn historia mellan två bra lag som gillar att spela fartfylld omställningsfotboll.     

Nästa match för ÖSK spelas på måndag den 23 september. Då väntar Gefle IF på Strömvallen. Matchstart 19.00.


Statistik

Resultat: 3-4 (2-2)

Mål: Vibe 22’, Moberg 28’, Pode 41’, Augustinsson 45+1’, Vibe 65’, Crespo 67’, Vibe 81’.    

Hörnor: 6-2

Varningar: Bjärsmyr 70’, Svensson 76’, Haginge 84’, Crespo 89’,   

Byten ÖSK: Daniel Gustavsson ut - Mohammed Saeid in (73’), Marcus Pode ut - Daniel Nordmark (80’), Daniel Björnqvist ut - Kalle Holmberg in (86’).

Byten IFK Göteborg: Martin Smedberg Dalence ut - Gustav Svensson in (64’), Gustav Engvall ut - Joel Allansson in (90’’).

Publik: 7682

Domare: Martin Strömbergsson, Björn Lindroth (ass.), Fredrik Klyver (ass.) och Namik Idrizovic (fjärde).


Startelva ÖSK

Oscar Jansson

Patrik Haginge - Magnus Wikström - Erik Moberg - Daniel Björnquist

Daniel Gustavsson - Nordin Gerzic - Robert Åhman Persson - Ahmed Yasin

Alhassan “Crespo” Kamara - Marcus Pode


Startelva IFK Göteborg

John Alvbåge

Emil Salomonsson - Mattias Bjärsmyr - Kjetil Waeler - Ludwig Augustinsson

Martin Smedberg Dalence - May Mahlangu - Jakob Johansson -.Sören Rieks

Lasse Vibe - Gustav Engvall

Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908