Nu kan alla spela i Allsvenskan

Förstora bilden

Nu kan alla som vill spela i Allsvenskan: E-Svenskan! Det är ett nytt koncept där supportar kan utmana sina vänner och Allsvenskans profiler i FIFA 15 – och kvalificera sig till den TV-sända finalen. Med den ena spelkonsolen i handen: Anders Svensson, Elfsborg. Med den andra: Du som supporter. Matchen kan börja!

Dagdrömmar? Nej, verklighet, i oktober närmare bestämt. Då besöker Svensk Elitfotbolls nya, stora satsning E-Svenskan alla de 16 allsvenska klubbarna med start i Kalmar 6 oktober och målgång i Gävle 30 oktober.

Supportrar på varje plats får chansen att utmana varandra och klubbens spelare i FIFA 15.

Vid varje plats utses en vinnare som, tillsammans med en av spelarna, representerar klubben i ett direktsänt slutspel den första helgen i november i Stockholm.

"Vinnande lag i slutspelet belönas med 50 000 kronor att användas till lagets supporterförening."

Martin Rolinski på produktionsbolaget Uncle Ned är en av personerna bakom konceptet, tillsammans med SEF. Han säger:

Det här blir en mötesplats för fotbollsälskare och »gamers«, det vill säga både unga och äldre som älskar att spela spel. E-Svenskan ger ännu fler chansen att upptäcka glädjen i fotbollen – och framför allt Allsvenskan!

Madeleine Ödquist, projektledare för E-Svenskan på Svensk Elitfotboll säger:

Vi har kopplat ihop Allsvenskan med den starkast växande underhållningsföreteelsen just nu, gaming och e-sport. Därigenom kan E-Svenskan vara en naturlig digital förlängning av Allsvenskan samtidigt som det är en stark och trovärdig bro mellan klubbarna och dess supportrar med hjälp av de stora profilerna i Allsvenskan. Dessutom kommer det vara riktigt kul att se på.

Anmäl dig här

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908