Tredje raka segern efter 3-1 mot BP

ÖSK Fotboll tog på fredagskvällen emot IF Brommapojkarna i allsvenskans 22:a omgång. Daniel Sobralense gav ÖSK ledningen med både 1-0 och 2-0. BP reducerade genom Sandberg Magnusson i mitten av andra halvlek innan inhoppande Daniel Gustavsson kunde avgöra med sitt 3-1 mål i slutet av matchen. Detta var tredje raka segern för ÖSK som inför uppehållet kommer inneha åttondeplatsen i den allsvenska tabellen.

Matchen inleddes i ett relativt lugnt tempo med ett ÖSK som hade det största bollinnehavet. Efter 7 minuter revs Yasin ner utanför offensivt straffområde och ÖSK fick ett utmärkt frisparksläge. Gerzic tog hand om den men bollen gick några meter över mål. Några minuter senare var det BP:s tur att få sin första målchans och den blev rejäl. Ett inlägg från höger skarvades ner till Martinsson Ngouali som fick fritt skottläge på bortre stolpen, men Jansson var snabbt ute och kunde göra en fin räddning. I den 21:a matchminuten höll Gerzic på att få in ett långskott som touchade en försvarare och sånär ställde Blazevic i BP-målet som dock lyckades tippa bollen till hörna. Efter knappa halvtimmen spelad skulle ÖSK ändå ta ledningen. Pode slungade in ett hårt inlägg från högerkanten och bollen skar genom hela straffområdet och fram till Sobralense på bortre stolpen. “Sobra” snedsparkade dock avslutet men fick en ny chans, efter studs på Björkström, och kunde då enkelt raka in bollen i mål. Brassens första mål i ÖSK-tröjan. Minuten senare kom sånär 2-0 av Crespo efter en nedtagen långboll, vunnen närkamp och skott. Bollen gick dock via försvarare och ut till hörna. ÖSK kom här in i en riktigt stark period och radade upp chanser. Sobralense tog sig in i straffområdet och tog sig fram till ett bra avslutningsläge men skottet avvärjdes till hörna. Med fem minuter kvar av första halvlek kom Yasin runt ute till höger och slog in en fin passning till Pode som stötte bollen mot mål men Blazevic gjorde en kanonräddning och fredade sitt mål i sista stund. 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek inleddes med att Oscar Jansson fick göra en fin räddning efter att Karlström fått skottläge från snäv vinkel i straffområdet. Efter dryga timmen fintade Yasin sig runt på högerkanten och slog ett perfekt inlägg till Crespo i straffområdet. Crespo fick på en bra nick och Blazevic gjorde en vass räddning, men inte bättre än att returen påpassligt kunde nickas in i öppet mål av Sobralense. 2-0 och de 6664 åskådarna kunde måljubla på nytt. ÖSK tog över spelet allt mer, i den 68:e matchminuten hade Crespo ett tungt skott som räddades efter vissa besvär. Minuten senare kom BP upp i ett anfall och Björkstam slog in en bra boll längs marken som nådde Sandberg Magnusson i straffområdet. BP-anfallaren drog till på ett tillslag och bollen smet in tätt intill Janssons vänstra stolpe. En högst ologisk reducering. Målet gav rejält med energi åt BP som några minuter senare skaffade sig ett friläge genom målskytten Sandberg Magnusson. Avslutet blev dock löst och gick rakt på Jansson som kunde göra en enkel räddning. BP flyttade fram positionerna och tryckte på för en kvittering. I den 84:e matchminuten byttes DG in och minuten senare kom hans första bolltouch i ett kontringsläge efter en BP-hörna. DG drev i hög fart bollen hela vägen fram till straffområdet, vrickade sig förbi sista försvararen och sköt in 3-1. Det blev spiken i kistan och ÖSK kunde spela av matchens sista minuter och inkassera sin tredje raka seger i Allsvenskan. ÖSK har därmed 12 inspelade poäng av 15 möjliga på de senaste fem matcherna.

På presskonferensen berättade BP-tränaren Stefan Billborn att han var lite besviken på sitt lags försvarsspel vars utgångspositioner var alldeles för höga under första halvlek. Han tyckte även att laget var lite för försiktiga i anfallsspelet och inte klev fram ordentligt och dessutom saknades den riktiga udden. ÖSK:s Alexander Axén förklarade att taktiken för dagen var att “göra en bortamatch hemma”, det vill säga hålla försvarsspelet kompakt och låta BP hålla boll och sen ställa om kvickt. Han tyckte att taktiken fungerade bra och var “supernöjd” med tre poäng. Han betonade även glädjen i att avbytarna kan komma in och påverka spelet i så stor utsträckning och lyfte särskilt fram DGs fina prestation vid 3-1.

Nu stundar ett uppehåll för VM-kvalspel men nästa match för ÖSK spelas måndagen 15 september och då gästar Kalmar FF Behrn Arena. Matchstart 19.00.

Resultat: 3-1 (1-0)

Mål: Sobralense 29’, Sobralense 62’, Sandberg Magnusson 68’, Gustavsson 85’.

Hörnor: 6-7

Varningar: Inga.

Byten ÖSK: Marcus Pode ut - Daniel Nordmark in (64’), Ahmed Yasin ut - Daniel Gustavsson in (84’), Patrik Haginge ut - Christoffer Wiktorsson in (89’).

Byten IF Brommapojkarna: Mauricio Albornoz ut - Andreas Eriksson in (37’), Gabriel Petrovic ut - Dardan Rexhepi in (78’), Nicklas Bärkroth ut - Seth Hellberg in (82’).

Publik: 6664

Domare: Kristoffer Karlsson, Jan-Erik Swärdh (ass.), Tobias Wärn (ass.) och Namik Idrizovic (fjärde).