”Visst hade vi kunnat sätta hårt mot hårt, men till vilket pris"

ÖSK Fotbolls svar på insändaråsikt i NA 14/8.

Tack för ditt engagemang, Nessun Dorma. Du är en av tusentals viktiga supportrar som brinner för ÖSK Fotboll. Och du ska veta att även vi i ledningen brinner och jobbar stenhårt för att allas vårt ÖSK ska nå framgång. Visst gör vi misstag vi också, men vi har även gjort en hel del bra saker, eller hur? Exempelvis har ÖSK rekonstruerats efter tvångsdegradering till Superettan 2004, och vi tog tillbaka ÖSK till Allsvenskan i år efter bara ett år i Superettan, något som få lag lyckats med.

Att skapa ett framgångsrikt allsvenskt lag kostar både kraft och pengar. Vi gör allt vi kan för att du och alla andra supportrar alltid ska få bästa möjliga fotbollsunderhållning. Till exempel jobbar vi hela tiden med att förbättra organisationen och med att hitta talanger i vårt närområde. Vi är inte ensamma i Allsvenskan om att få kritik för att inte lyckas tillvarata och utveckla lokala talanger, men vi tror faktiskt att det är få allsvenska lag som har så många regionala spelare i sin trupp som ÖSK. Alexander Axén och Axel Kjäll har järnkoll på vilka talanger som finns i närområdet idag.

När det gäller Peo Ljung resonerade vi så här: Peo var öppen och ärlig med att han av personliga skäl ville komma närmare sin familj, hur mycket han än tyckte om sitt jobb i ÖSK. Vi var överens om att Peo inte skulle kunna göra sitt bästa med tankarna på andra ställen och bestämde oss för att försöka göra avslutet så smidigt som möjligt. Visst hade vi kunnat sätta hårt mot hårt, men till vilket pris? ÖSK har alltid vinnlagt sig om att vara en förening som sätter människan främst – och så vill vi gärna att klubben ska fortsätta att vara och uppfattas.

Bara för att ge dig exempel på hur vi jobbar kan vi berätta att vi just nu arbetar med att få ett så bra lag som möjligt, att hitta en ny vd som ska göra oss än mer framgångsrika, att forma en ny organisation, att öka medlemsengagemanget, att bli bättre på att kommunicera vad vi vill och gör och att anställa fler säljare för att nå de intäkter som krävs för lyckas i Allsvenskan. Ett arbete som till stor del utförs ideellt av människor med stort ÖSK-hjärta.

Vi tar till oss dina synpunkter och hoppas att du stödjer oss i vårt arbete med att göra ÖSK framgångsrikt. Vi behöver alla engagerade supportrar vi kan få. Ledare, styrelse och spelare kommer och går, men det är supportrarna som är ÖSKs hjärta. Du får gärna ringa oss om du vill få svar på flera frågor, våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida www.oskfotboll.se. Och är du inte redan medlem i ÖSK så uppmanar vi dig att bli det. På så sätt kan du både påverka och personligen engagera dig i arbetet med att göra ÖSK bättre.

Hoppas vi ses på nästa hemmamatch!


Styrelsen i ÖSK Elitfotboll AB genom ordförande Björn Åqvist

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908