ÖSK tappade till 1-2 mot Halmstad

Förstora bilden

ÖSK Fotboll tog under lördagseftermiddagen emot bottenkollegan Halmstad BK hemma på Behrn Arena. ÖSK gick till pausvila med en uddamålsledning efter ett självmål. Med två mål under matchens sista kvart vände dock Halmstad matchen och vann med 1-2.

Det var gästande HBK som tog tag i spelet och dominerade bollinnehavet under inledningskvarten. Bortalaget satte hög press och stressade ÖSK i uppspelningsfasen. Målchanserna var dock lätträknade. I den 25:e matchminuten byggde ÖSK upp ett bra anfall. Pode tog ner en boll centralt på offensiv planhalva och avancerade framåt. Strax innan straffområdet stack han in en genomskärare som nådde Crespo som fick fritt skottläge men Lukic i HBK-målet gjorde en fin räddning och styrde bollen till hörna. Saeid slog in den från höger och bollen gick mot en ohotad Halmstadspelare som märkligt nog nickade in den i eget mål. Ledningsmålet bidrog till att ÖSK kom mer in i matchen men lägen för ytterligare mål var fortsatt få. Efter ett hyggligt skott av Yasin på tilläggstid blåste domaren av första halvlek.

Inför andra halvleks början gjorde ÖSK ett byte när Yasin klev av och DG kom in. ÖSK inledde andra halvlek något bättre än Halmstad och hotade vid flertalet tillfällen, framförallt från högerkanten med inspel från såväl Björnquist som Gerzic. Skärpan framför mål saknades dock. Halmstad hade svårt att komma till lägen och ÖSK fredade sitt straffområde bra. I den 77:e matchminuten kom dock ett inlägg från höger som Steindórsson fick träff på. Bollen gick i ryggen på en ÖSK-försvarare och på returen vräkte sig Boman fram och tryckte in kvitteringen. Några minuter senare var Halmstad nära att ta ledningen men Rinne gjorde en fin reflexräddning på en farlig nick. Med fem minuter kvar av ordinarie tid tog sig Björnquist runt fint på högerkanten och serverade Gerzic centralt i straffområdet. Nordin fick dock ingen ordentlig träff och skottet gick rakt på Lukic. I den 88:e matchminuten fick DG en bra chans att kvittera men hans skott täcktes till hörna i sista stund. Strax efter att de fem tilläggsminuterna startat fick Halmstad en hörna från vänster. Rinne nådde bollen först men i röran framför målet hade han ingen möjlighet att plocka ned den. Istället blev det en boxning rakt ut. I andravågen mötte Halmstads 17-årige inhoppare Erik Smith bollen på volley. Skottet blev stenhårt och gick rakt upp i nättaket. 1-2 på resultattavlan tvingade ÖSK till full forcering under den återstående tiden. I den 93:e minuten spelade Gerzic fram Crespo i fritt läge ett par meter framför målet. Den sistnämnde fick dock också bara halvträff och Lukic plockade enkelt upp bollen. Mer hände inte i matchens slutskede. ÖSK utnyttjade inte sina målchanser och Halmstad kunde åka hem med tre poäng i bagaget.

På presskonferensen hyllade Halmstads tränare Jens Gustafsson sitt lags passningsspel som han tyckte höll riktigt bra kvalitet genom större delen av matchen. Han lyfte även fram glädjen i att inhoppande Smith fick avgöra efter att många jämna matcher slutat med förlust för deras del.

Alexander Axén var missnöjd och kritisk till sitt lags insats, framförallt med passningsspelet och skärpan i avsluten. Han var dock snabb med att påpeka vikten av att ladda om inför nästa match och göra allt för att bryta den vinstfria trenden.

Nästa match för ÖSK är kommande lördag 9 augusti. Då står Mjällby AIF för motståndet på bortaplan. Avsparkstid är 16.00.

Statistik

Resultat: 1-2 (1-0)

Mål: Självmål 25’, Boman 77’, Smith 91’.

Hörnor: 4-8

Varningar: Liverstam 27’, Boman 66’.    

Byten ÖSK:  Ahmed Yasin ut - Daniel Gustavsson in (46’) , Marcus Pode ut - Kalle Holmberg in (62)’ , Daniel Björnquist ut - Christoffer Wiktorsson in (87’).

Byten Halmstad BK: Kristoffer Fagercrantz ut - Marcus Antonsson in (57’), Mikael Boman ut - Eric Smith in (86).

Publik: 5292

Domare: Andreas Ekberg, Daniel Gustavsson (ass.), Jan-Erik Swärdh (ass.) och Namik Idrizovic (fjärde).

Startelva ÖSK

Jacob Rinne

Daniel Björnquist - Magnus Wikström - Erik Moberg - Patrik Haginge

Ahmed Yasin - Nordin Gerzic - Robert Åhman Persson - Mohammed Saeid

Alhassan Crespo Kamara - Marcus Pode

Startelva Halmstad BK

Stojan Lukic

Jesper Westerberg - Fredrik Liverstam - Richard Magyar - Viktor Ljung

Johan Blomberg - Kristoffer Fagercrantz - Antonio Rojas - Kristinn Steindórsson

Oliver Silverholt - Mikael Boman


Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908