1-1 mot Helsingborg på Olympia

ÖSK Fotboll mötte under söndagskvällen Helsingborgs IF på Olympia i Allsvenskans 16:e omgång. Helsingborg tog ledningen genom Mikael Dahlberg och hade 1-0 i halvtid. I den andra halvleken kvitterade inhoppande Daniel Gustavsson matchen till 1-1 vilket också blev slutresultatet. ÖSK kunde således resa hem ifrån Skåne med en viktig poäng i bagaget.

ÖSK höll på att få en blytung inledning på matchen när Accam tryckte in en boll i mål redan efter fem minuters spel. Målet blev dock bortdömt för en tveksam hands. Helsingborg var det bättre laget under inledningen av matchen. De hade övertag i bollinnehav och skapade halvchanser. I den 25:e matchminuten fick Helsingborg en hörna som slogs kort på Accam. Han rörde sig i sidled i straffområdet och sökte skottläge. Till slut sköt han men det hårda skottet gick över. ÖSK tog sig in i matchen spelmässigt ju längre halvleken led och fick ett större bollinnehav tack vare ett bättre passningsspel. Målchanserna var dock ytterst få. I 29:e matchminuten hade dock Saeid ett långskott som smet tätt utanför Hanssons vänsterstolpe. Några minuter senare tvingades ÖSK att byta ut kapten Wikström som fått en smäll på vänsterfoten. Wiktorsson ersatte på mittbackspositionen. Den tempofattiga första halvleken såg ut att sluta mållöst men i 42:a matchminuten fick Helsingborg en farlig kontring. Accam kom farandes till vänster och fintade sig förbi nyss inkomne Wiktorsson och tog sig in i straffområdet. Väl där schabblade han med bollen  men Rinne lyckades inte få grepp om den. Efter passiva ageranden från försvarsspelarna kunde Accam spela bollen i sidled till en helt fristående Dahlberg framför mål. Han kunde då göra sitt livs enklaste mål. Ett tungt mål så nära halvtid efter en spelmässigt jämn halvlek.

Andra halvlek inleddes med liknande matchbild som den första. Båda lagen försökte bygga upp anfall med passningsspel via mittfältet men passningarna i närheten av motståndarnas straffområde höll låg kvalitet och det blev således få målchanser. Efter tio sämre inledningsminuter tog matchen ordentlig fart. I den 55:e matchminuten fick ÖSK en hörna som Åhman Persson fick en skalle på. Hansson stod dock välplacerad och kunde greppa bollen. I anfallet efter spelade Lindström fram Bojanic centralt i jätteläge men skottet gick högt över. Minuten senare var det ÖSK:s tur att hota när Gerzic spelade fram Crespo som fick på ett tungt skott som Hansson tippade till hörna. Efter ett par halvfarliga hörnor kunde Gerzic lyfta in en perfekt boll mot bortre delen av straffområdet där nyss inkomne DG mötte med en vänstervolley. Bollen satt fint bredvid Hansson intill första stolpen. En välförtjänt kvittering efter en bra period av ÖSK. Efter kvitteringen tog Helsingborg tag i bollinnehavet och försökte gå mer framåt igen. ÖSK stod dock emot mycket bra och skapade fler halvlägen under närmsta perioden efter kvitteringen. I den 83:e matchminuten fick inhoppande Holmberg ett bra skottläge centralt efter förarbete av Yasin. Kalles skott gick dock klart över ribban. På tilläggstid fick Helsingborg ett gyllene läge att avgöra vid en kontring men Rinne hann ut och plocka upp bollen i sista sekund när den sista passningen blev aningen för lång. Matchen slutade likt hemmamötet 1-1. Återigen ett rättvist resultat sett över hela matchen.

Nästa match för ÖSK är kommande lördag 2 augusti då Halmstad BK gästar Behrn Arena. Avsparkstid är 16.00.

Resultat: 1-1 (1-0)

Mål: Dahlberg 42’, Gustavsson 59’.

Hörnor: 7-7

Varningar: Wiktorsson 35’, Haginge 70’, Yasin 87’, Saeid 89’.

Byten ÖSK: Magnus Wikström ut - Christoffer Wiktorsson in (32’) , Marcus Pode ut - Daniel Gustavsson in (58)’ , Robert Åhman Persson ut - Kalle Holmberg in (76’).

Byten Helsingborgs IF: Darijan Bojanic  ut - Arnor Smarason  in (60’), Mikael Dahlberg ut - Robin Simovic in (72’), Mattias Lindström ut - Jordan Larsson in (73’).

Publik: 8356

Domare: Stefan Johannesson, Mehmet Culum (ass.), Fredrik Nilsson (ass.) och Robert Daradic (fjärde)