Intervju med Alexander Axén

17.30 är det avspark mellan ÖSK och Helsingborg på Behrn Arena. Vi tog ett snack med ÖSK:s huvudtränare Alexander Axén inför matchen.

Dubbelmöte väntar mot Helsingborg. Vi kommer från en tung förlust mot Häcken. Hur har vi gått vidare från den?
– Det var en tung andra halvlek, det var en okej första halvlek där vi skapade många chanser och hade ett okej försvarsspel. I andra halvlek är vi dåliga och det har vi pratat ut om och vi är laddade för att göra två bra halvlekar idag.

Häcken kontra Helsingborg – skillnader?
– Det är lite olika lag. De spelar 4-2-3-1 med breda yttrar i Helsingborg och är relativt smala i Häcken. De har även lite annorlunda kombinationsspel. Det kommer att bli en tuff motståndare ikväll, det är vi förberedda på.

De har ju värvat rätt så friskt under fönstret. Bojanic, Dahlberg och Mårtensson har kommit in. Kommer dom in i hetluften direkt, tror du?
– Ja, det tror jag. De vill ha spelare i form och med energi så jag tror alla tre kommer starta.

Vi får tillbaka Erik Moberg. Finns det anledningar att ändra i backlinjen.
– Ja, det kommer att bli ändringar i backlinjen.

Kan det bli ändringar på andra positioner också?
– Det kan bli ändringar på andra positioner också. Mittfältet är väl det som är intakt just nu men sen så kan det bli ändringar på anfallspositionerna också.

Mycket kretsar kring David Accam i Helsingborg. Har ni tittat lite extra på hur ni kan stoppa honom?
– Det tror jag alla lag gör, och de flesta vet vilka fördelar han har. Vi har självklart pratat om det och har en plan för att stoppa honom. 

Matcha snabbhet mot hans snabbhet?
– Du är inte så dum som det ser ut. (skratt) 

Det har varit en del reaktioner i veckan om beslutet att inte ge Shpetim Hasani ett nytt kontrakt. Är det något du vill förtydliga där eller säga till fansen?
– Vi spelar alltid bästa laget. Självklart blir det reaktioner i och med att Shpetim är en bra spelare och har gjort mycket mål, men just nu är han utkonkurrerad. Vi spelar på ett lite annorlunda sätt nu, vilket kanske gör att hans styrkor inte kommer till sin rätt lika tydligt som tidigare. Det är en konkurrenssituation som är hård och den är bra för laget. Pode, som kommit in istället, har gjort det riktigt bra med två mål på två matcher.

Många allsvenska lag har värvat in spelare under fönstret. Hur tänker vi där?
– Vi letar också spelare hela tiden och vi får se om vi kan få in en eller två spelare innan fönstret stänger. Vi är alltid på jakt efter bra spelare.

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908