Förlust på Gamla Ullevi trots drömstart

Förstora bilden

ÖSK mötte ikväll BK Häcken på bortaplan. Marcus Pode gav ÖSK bästa möjliga start när han gjorde mål i matchens första anfall. Häcken kvitterade i en händelserik och jämn första halvlek. Efter paus gick det betydligt tyngre för ÖSK och Häcken kunde komfortabelt vinna med 4-1 efter tre mål i den andra halvleken.

Matchen fick en högst oväntad inledning med nätrassel efter endast sju sekunder! ÖSK började med bollen. Holmberg petade bollen till Gerzic som drev framåt. Nordin passade i sin tur snabbt vidare till Pode som sköt ett överraskande skott i burgaveln bakom en till synes överraskad Källqvist. En fantastiskt fin start på matchen. Saeid hade ett bra läge att utöka ledningen i den nionde minuten men skottet gick utanför. Istället lyckades Häcken strax därefter kvittera till 1-1 efter att Arkivuo hittat fram till Ericsson som bredsidade in bollen under Rinne. Efter två tidiga mål exploderade matchen under den första halvtimmen. I 15:e minuten hade Saeid ett bra skott med högern i straffområdet efter fint inspel från kanten av Pode. Minuten senare var det Häckens tur att skapa farlighet. Arkivuo lyfte in ett inlägg från vänster som Anklev mötte på volley och bollen gick klockrent i bortre stolpen. Några minuter senare fick ÖSK en frispark från långt håll som Gerzic sköt mot mål. Bollen touchade Holmberg på vägen och ställde sånär Källqvist. I 27:e minuten friställdes Jeremejeff men Rinne var snabbt ute och parerade skottet från Häckenanfallaren. Med knappa tio minuter kvar av första halvlek kom ÖSK:s bästa chans att ta ledningen. Gerzic hittade fram med en fin långboll till Yasin som nickskarvade bollen snett bakåt. Där kom Saeid och drog till direkt med högerfoten. Skottet var pressat och lågt men Källqvist hann precis ner och kunde rädda bollen till hörna. Ett mycket fint anfall. 1-1 stod sig tills paus trots den stora mängden målchanser och en halvlek med högt underhållningsvärde.

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när Häcken tog ledningen i matchen. Ericsson kom runt på högerkanten och kunde via touch på Wiktorsson få bollen till Jeremejeff som från nära håll rakade in 2-1 förbi en chanslös Rinne. Samme Jeremejeff var nära att uttöka ledningen i den 53:e minuten men Rinne räddade den gången. ÖSK blev kraftigt tillbakapressade under andra halvlek och i den 57:e minuten kom 3-1. Makondele tryckte iväg ett skott som touchade Haginge och tog en bana i form av en båge över Rinne och in i mål. Efter 3-1 kändes det som luften gick ur det svartvita laget. Häcken fortsatte att pumpa på framåt och tog sig enkelt fram till målchanser. I 67:e minuten var Atta nära nicka in 4-1 men bollen fick utanför. I momentet därpå kunde Åhman Persson ha skakat liv i matchen på nytt. Hans stenhårda halvvolley var värd ett bättre öde än att träffa ribbans överkant. Istället för en reducering kom slutligen 4-1 i den 80:e minuten. Anklev klev fram på högerkanten och knorrade vackert in 4-1 med vänstern i bortre hörnet. Fler mål än så blev det inte i busvädret och ÖSK tvingades åka hem från Göteborg med en tremålsförlust i bagaget.

Nästa match för ÖSK spelas söndagen den 20 juli hemma på Behrn Arena mot Helsingborgs IF. Matchen börjar kl. 17.30.

Resultat: 4-1 (1-1)

Mål: Pode 1’, Eriksson 12’, Jeremejeff 48’, Makondele 57’, Anklev 80’

Hörnor: 4-1

Varningar: Berisha 31’, Pode 56’, Lewicki 69’, Åhman Persson 78’.

Byten ÖSK: Crespo in – Kalle Holmberg ut (55'), Daniel Gustavsson in – Marcus Pode ut 73’, Ayanda Nkili in –  Ilir Berisha ut (84’)

Byten BK Häcken: Naziru Mohammed in – Alexander Jeremejeff ut 72’, Samuel Gustafsson in – Simon Gustafsson ut 82’, Leonard Zuta in – Martin Ericsson ut 88’.

Publik: 2876

Domare: Markus Strömbergsson, Daniel Gustavsson (ass.), Magnus Sjöblom (ass.) och Alexander Pavlovic (fjärde).