2-2 mot Norrköping

ÖSK tog under söndagseftermiddagen emot IFK Norrköping i Allsvenskans omstart efter VM-uppehållet. ÖSK hade ledningen med 2-0 efter mål av Marcus Pode och Robert Åhman Persson. Norrköping tog sig dock tillbaka in i matchen och efter mål av Nyman och Kamara blev slutresultatet 2-2.

Störst avtryck i matchens inledning gjorde Yasin som tidigt etablerade ett övertag på Norrköpings vänsterback Meneses Barrantes. Han tog sig förbi ett flertal gånger men den rätta bolltouchen och precisionen saknades i inläggsspelet. Det orangeklädda bortalaget var dock inte ofarligt. Både Boo Wiklander och Nyman hade vassa lägen under matchens första kvart, men Rinne stod emot. I den 19:e minuten vann Björnquist boll och spelade vidare till en rättvänd Saeid. Han tittade upp och slog en perfekt djupsledsboll till Pode. Fri med målvakten rullade Pode med vänsterfoten in ledningsmålet för ÖSK. Ett par minuter därefter fick Saeid chansen att utöka ledningen, men skottet täcktes i sista stund av en försvarare. Tio minuter efter målet fick ÖSK en frispark till höger på offensiv planhalva. Wiktorsson la upp bollen och slog in den mot straffområdet där kalabalik uppstod. Bollen nådde slutligen Robert Åhman Persson som tåade den förbi Mitov Nilsson. 2-0 till ÖSK. Minutrarna efter målet hängde 3-0 i luften, men Norrköping klarade sig med nöd och näppe undan. Gästerna lyfte under halvlekens sista del upp spelet och tilldömdes i den 45:e minuten en straffspark efter att två spelare gick omkull i samband med en hörna. Christoffer Nyman satte säkert 2-1 och Norrköping gick till halvtidsvila med positiv energi.

Andra halvlek var knappt igång innan Pode fick ett jätteläge att göra 3-1, men skottet från nära håll räddades och returen rensades undan. Bara ett par minuter senare hade Gerzic ett hyfsat skott över efter en snabb omställning. Norrköping såg piggare ut än under första halvlek och fick bättre ordning på försvarsspelet. I 55:e minuten tog sig dock Yasin runt på vänsterkanten och serverade Pode i ett jätteläge som dundrade ett skott från två meter. Bollen träffade målvaktens huvud och styrdes över ribban. Otroligt nära 3-1. Matchen var relativt öppen och båda lagen satsade framåt. I 65:e minuten var Norrköping nära att bjuda ÖSK på ett självmål efter en farlig hemåtnick, men Mitov-Nilsson parerade till hörna. I den 72:a minuten lyckades Norrköping kvittera till 2-2. Nilsson-Telo kom runt på högerkanten och slog ett fint inlägg till Kamara som omarkerad i straffområdet kunde trycka in bollen med pannan. Efter kvitteringen var det två lag som gick för ett segermål, om än med något trötta spelare. I den 86:e minuten fick Saeid ett bra läge att avgöra matchen efter en hörna som studsade ner till honom i straffområdet. Skottet touchade inbytte Crespo på väg mot mål och styrdes utanför. Minuten senare var det Norrköpings tur att kunna avgöra när ännu en inhoppare, Kujovic, sköt över från nära håll. På tilläggstid drog bortalagets Kamara på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. ÖSK lyckades dock inte få till någon ytterligare målchans och matchen slutade oavgjort, 2-2.        

På presskonferensen efter matchen inledde Janne Andersson med att konstatera att Norrköpings försvarsspel inte fungerade i den första halvleken. Han var dock nöjd med sättet de tog sig tillbaka in i matchen och påtalade att laget besitter både fysisk och mental styrka. Alexander Axén var missnöjd med det oavgjorda resultatet men överlag nöjd med anfallsspelet som varit i fokus under träningar den senaste tiden. Vid kvitteringsmålet fallerade tyvärr försvarsspelet och det är något som ÖSK kommer att slipa på framöver.

Nästa match för ÖSK spelas på bortaplan mot BK Häcken söndagen den 13 juli. Matchen börjar kl. 18.00.


Statistik

Resultat: 2-2 (2-1)

Mål: Pode 19’, Åhman-Persson 29’, Nyman 45’, A.Kamara 72’.   

Hörnor: 7-3

Varningar: A.Kamara 20’, Nyman 54’, Gerzic 76’, A.Kamara 92’ (utvisning).    

Byten ÖSK: Robert Åhman-Persson ut - Ayanda Nkili in (64'), Marcus Pode ut - Shpetim Hasani in 70’, Kalle Holmberg ut - Crespo in (78’).

Byten IFK Norrköping: Arnór Traustason ut - James Frempong in ( 65’), Christoffer Nyman ut - Emir Kujovic in (73).

Publik: 7532

Domare: Kristoffer Karlsson, ass. Björn Lindroth, ass. Jan-Erik Swärdh, fjärde. Mohammed Al-Hakim.


Startelva ÖSK

Jacob Rinne

Patrik Haginge - Magnus Wikström – Christoffer Wiktorsson - Daniel Björnquist

Ahmed Yasin - Nordin Gerzic - Robert Åhman Persson - Mohammed Saeid

Kalle Holmberg - Marcus Pode


Startelva IFK Norrköping

David Mitov Nilsson

Edvard Skagestad - Marcus Falk Olander - David Boo Wiklander - Christopher Meneses Barrantes

Arnór Ingvi Traustason - Rawez Lawan - Andreas Johansson - Christopher Nilsson Telo

Christoffer Nyman - Alhaji Kamara


Carl Rosén och Niklas Sandberg

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908