Rinnes storspel räckte inte mot Djurgården

I säsongens tolfte omgång gästade Djurgården under fredagskvällen Behrn Arena inför 9512 åskådare. Första halvlek var chansfattig men i den andra öppnade matchen upp sig. Det blev dock bara ett mål och det kom dryga fem minuter från slutet och gjordes av Djurgårdens Emil Bergström efter hörna. 0-1 blev slutresultatet och ÖSK går därmed på sommarlov med 13 inspelade poäng på 12 matcher.

På ett välfyllt men regnigt Behrn Arena inledde ett taggat ÖSK med några minuters intensivt anfallsspel mot Djurgården. Yasin fintade bort sin försvarare och passade vidare till DG vars inlägg nådde Wiktorsson på bortre stolpen. Han tog skott men det täcktes undan. Strax därefter hade Yasin ett skott som gick högt över Höies mål. Efter den pigga ÖSK-inledningen tog Djurgården över bollinnehavet under en period och rullade säkert runt bollen på mittplan. I den 19:e matchminuten växelspelade sig Tibbling och Prijovic fram till ett bra läge, men den sistnämndes avslut var tamt och togs enkelt om hand av Rinne. Första halvlek innehöll väldigt få målchanser och 0-0 stod sig till halvtidspausen.

De blårandiga gästerna inledde den andra halvleken bäst. Prijovic drog först iväg ett fräsande skott som Rinne fick fingertopparna på och styrde till hörna. I momentet efter hörnan nickskarvade Fejzullahu bollen och Rinne fick återigen använda handen för att rädda ÖSK från ett baklängesmål. Den bästa chansen skulle dock komma några minuter senare. Wiktorsson misslyckades med att nicka undan ett inlägg och bollen damp ner hos Broberg som drog till direkt. Bollen hittade fram till Jawo som fri framför mål stötte den rakt i Rinnes famn. Nära 0-1! I den 64:e matchminuten fick ÖSK en frispark från långt avstånd. Gerzic lät Wiktorsson kliva fram och han iväg på ett stenhårt skott med vänsterfoten. Høie lyckades parera men släppte returen rakt ut och bollen nådde sånär framrusande ÖSK-spelare, men bollen rensandes undan i sista stund. Djurgården tog efter det kontroll om matchbilden och tryckte på framåt. Fejzullahu hade flera bra chanser att ge bortalaget ledningen men Rinne fredade sitt mål på ett bra sätt med ett par fina räddningar.

Den 74:e matchminuten rymde årets hittills mest intensiva spelsekvens på Behrn Arena. ÖSK byggde upp ett anfall på högerkanten och Yasin tog sig förbi försvarare innan han slog ett hårt inspel längs marken. I boxen mötte Hasani bollen men istället för att rulla in i mål gick den rakt på målvakten Høie och ut. Djurgården ställde sen om direkt, också via högerkanten. Bollen nådde slutligen Prijovic några meter framför målet som fick stanna upp innan han drog till med högern. Rinne var på väg åt fel håll men lyckades mirakulöst parera med vänsterarmen till hörna. Två jättechanser och två räddningar på mållinjen på kort tid. Minuten därpå tvingades dessutom Rinne till en ny fin räddning på ett skott från straffområdets yttre vänstra del. Spelet böljade i detta läge åt båda håll men det var gästerna som kändes hetast på offensiv planhalva. I den 84:e minuten skulle slutligen matchens första mål komma. Djurgården fick en vänsterhörna som Broberg slog med båge mot den bortre stolpen. Kaptenen Bergström nådde högst och nickade bollen via konstgräset in i mål. Den stora skaran tillresta Djurgårdssupportrar jublade fortfarande när ÖSK strax därpå bytte in Pode i jakten på en sen kvittering. Den tidigare inbytte Berisha flyttades upp på topp och fick på tilläggstid det bästa läget efter att Hasani nickat ner bollen, men Ilirs volleyskott gick över och Djurgården kunde pusta emot. Matchen slutade 0-1. Djurgården bröt sin fem matcher långa svit utan vinst. ÖSK får ta nya tag efter VM-uppehållet.

På presskonferensen var Djurgårdens tränare Per Olsson nöjd med matchen. Olsson uttryckte att 4-3-3 uppställningen bidrog med många farligheter offensivt och defensivt klarade man sig väl mot inläggsspelet. ÖSK:s tränare Peo Ljung tyckte att matchen var jämn och lika gärna kunde slutat med hemmaseger om Hasani gjort mål på sin jättechans med kvarten kvar.

Nästa seriematch för ÖSK spelas mot IFK Norrköping på Behrn Arena söndagen den 6 juli kl. 15.00.

Resultat: 0-1 (0-0)

Mål: Bergström (84')

Hörnor: 3-12

Varningar: Faltsetas 52’, Arvidsson 87’.

Byten ÖSK: Berisha in - Nkili ut (71'), Åhman-Persson in - Gustavsson ut (71'), Pode in - Holmberg ut (86')

Byten Djurgårdens IF: Hellquist in - Prijovic ut (82'), Johansson in - Broberg ut (86'), Chibsah in - Faltsetas ut (89')

Publik: 9512

Domare: Glenn Nyberg, Björn Lindroth (ass.), Mahbod Beigi (ass.) och Namik Idrizovic (fjärde)