Nordin räddade en viktig poäng mot Gefle

I Allsvenskans tionde omgång möttes ikväll ÖSK och Gefle IF på Behrn Arena. Trots chansmässigt övertag för de svartvita gick Gefle till halvtidsvila i ledning efter mål av Lantto. I andra halvlek kvitterade Shpetim Hasani innan Oremo sköt 1-2 på straff. ÖSK fick dock sista ordet när Nordin Gerzic satte en frispark på tilläggstid. Matchen slutade alltså 2-2.    

Lagen kom till spel med varsin uddamålsförlust i den senaste omgången, mot IFK Göteborg respektive Elfsborg. Det var ÖSK som skapade kvällens första farliga målchans. Pode slog en bra passning ut till Yasin på högerkanten som utmanade vänsterbacken och serverade sedan Pode centralt i straffområdet men skottet gick rakt på Hedwall i Geflemålet som lyckades parera. Matchen var endast åtta minuter gammal när ÖSK tvingades till matchens första byte. Erik Moberg skadade högerfoten och Nkili klev in som ersättare bredvid kapten Wikström. Efter dryga kvarten kom Gefle två mot en efter ett ÖSK-misstag på egen planhalva. Williams drev bollen och tog avslut i fritt läge men fick halvträff och Rinne behövde inte ingripa. Fem minuter senare stod Pode för en fin prestation när han lyfte bollen snett framåt till Yasin som fick skottläge från fri position till höger framför målet. Bollen gick dock över ribban. I den 27:e minuten tog sig bortalagets kapten Markus Hansson förbi på ÖSK:s högerkant och drog iväg ett inlägg med vänsterfoten. Nkili var först på bollen men en olycklig touch ledde till att den gick vidare till en fristående Lantto vid bortre stolpen. Lantto drog till direkt och bollen letade sig in i nätet bakom Rinne. Efter målet gick matchen i stå och ÖSK hade svårt att etablera något tryck framåt. Med minuten kvar av första halvlek hade Hasani iallafall en farlig nickskarv framför mål, men bollen gick klart utanför. 0-1 i halvtid.

Inför avsparken av andra halvlek gjorde ÖSK sitt andra byte när Crespo fick komma in istället för DG. I den 50:e minuten kom Gerzic till bra skottläge centralt och sköt ett pressat skott tätt utanför högerstolpen. Några minuter senare hade Wikström en kanonskarv på hörna som gick precis över ribban. ÖSK tog tag i bollinnehavet och initiativet för att åstadkomma en kvittering. I den 73:e minuten fick ÖSK en frispark till höger utanför straffområdet. Gerzic slog en låg frispark in i straffområdet som Hasani båglöpte perfekt på och skarvade in kvitteringen i bortre hörnet, otagbart för Hedwall. Kvitteringen gav ny energi till ÖSK som tryckte på offensivt. Inom fem minuter efter målet hade såväl Crespo som Yasin haft farliga skott. Crespos var ett lurigt vänsterskott som gick tätt över medan Yasin hade en riktig kanon som Hedvall fick boxa bort. I den 86:e minuten stack Gefle upp i ett anfall. Mustafa tog sig in i straffområdet och gled förbi inbytte Wiktorsson. Näst på tur stod Nkili som hakade upp Mustafas vänsterben och domaren blåste straff, ett korrekt beslut. Straffen tog Oremo hand om på bästa sätt och sköt säkert 1-2 till gästerna. ÖSK försökte flytta fram allt i slutet för att få till en kvittering. I den 89:e minuten sköt Pode över i ett hyggligt läge. I matchens sista minut fick ÖSK ett jätteläge att kvittera på frispark någon meter utanför straffområdet. Gerzic klev fram och med matchens sista spark smekte han in bollen i mål och vild glädje utbröt bland de dryga 6000 besökarna. Matchen slutade således 2-2.  

På presskonferensen efter matchen sammanfattade Gefles tränare Roger Sandberg matchen som att det var en förväntad matchbild med mycket boll för ÖSK på egen planhalva. Han var även besviken på sättet ÖSK:s kvittering tillkom i slutsekunderna. Peo Ljung tyckte att hans manskap gjorde en bra match och att det var skönt att kunna få med sig en poäng efter sent underläge i matchen.

Nästa match för ÖSK spelas på bortaplan mot IF Elfsborg på lördag den 24 maj. Matchen börjar kl 16.00.


Statistik

Resultat: 2-2 (0-1)

Mål: Lantto 27’, Hasani 73’, Oremo 86’, Gerzic 92’

Hörnor: 5-2

Varningar: -

Byten ÖSK: Moberg ut - Nkili in (8’), Gustavsson ut - Crespo in (46’), Björnquist ut - Wiktorsson in 71’

Byten Gefle IF: Hansson ut - Bååth in (78’), Williams ut - Mustafa in (78’)

Publik: 6128

Domare: Stefan Johannesson, Daniel Gustavsson (ass.), Tobias Wärn (ass.) och Magnus Ahlsén (fjärde)


Startelva ÖSK

Jacob Rinne

Patrik Haginge – Magnus Wikström – Erik Moberg – Daniel Björnquist

Nordin Gerzic – Mohammed Saeid – Marcus Pode

Ahmed Yasin – Shpetim Hasani – Daniel Gustavsson

Startelva Gefle IF

Emil Hedvall

Jonas Olsson – David Fällman – Anders Wikström – Jesper Florén

Simon Lundevall – Robert Nilsson – Marcus Hansson – Jonas Lantto

Johan Oremo – Dioh Williams


Niklas Sandberg & Carl Rosén 

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908