Mållöst i nykomlingsmötet mot Falkenberg

Förstora bilden

På ett kylslaget Behrn Arena tog ÖSK på torsdagskvällen emot Falkenbergs FF i säsongens första nykomlingsmöte i Allsvenskan. Matchen bjöd på få målchanser och slutade mållös, 0-0. Det mest uppseendeväckande var att Oscar Jansson tvingades utgå skadad under andra halvlek.   

Efter fem minuters spel fick de 5312 besökarna se matchens första målchans när en långboll mot Falkenbergs straffområde missbedömdes av målvakt Martler. FFF-målvakten släppte bollen för att få till en inspark men en framrusande Yasin hann upp den innan kortlinjen. Från en oerhört snäv vinkel sköt han mot det öppna målet men bollen gick längs med kortlinjen och hittade inte in i mål. Minuten senare stod Haginge för en av säsongens grymmaste nedtagningar men den påföljande hörnan orsakade ingen fara för FFF-försvaret. I den 14:e minuten fick Anton Wede ett bra skottläge centralt men skottet gick rakt på Jansson i hemmamålet. ÖSK hade ett stort bollinnehav under första halvlek men hade svårt att komma till farliga målchanser. Falkenberg släppte till stora ytor på kanterna och Björnquist och Haginge drog iväg på den ena offensiva utflykten efter den andra. Falkenbergsförsvaret låg dock väldigt samlat kring eget straffområde och tillät endast skott från långt håll. I den 31:a minuten tog sig Yasin fram centralt och sköt ett lurigt skott som Martler flaxade till på och tippade till hörna. Närmast att spräcka nollan under första halvlek var dock bortalaget genom den forne ÖSK-spelaren Stefan Rodevåg. Donyoh kom runt på vänsterkanten och chippade bollen mot Rodevåg som skarvade den vidare mot mål. Jansson lyckades precis få fingerspetsarna på bollen och hindra den från att rulla över mållinjen. 0-0 stod sig således efter 45 spelade minuter.     

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Oscar Jansson åkte på en smäll på ena handen i en duell med en sent och hårt satsande David Svensson. Den sistnämnde varnades för den hårda satsningen och smällen tog så pass illa att Jansson tvingades till byte i den 57:e minuten. Skadan innebar att Jacob Rinne fick göra sitt andra allsvenska inhopp för säsongen. Falkenberg testade Rinne direkt i den 59:e minuten när Donyoh fick på ett tungt skott men det räddades till hörna av den inhoppande 20-åringen. Efter dryga timmen spelad kom en tempohöjning i matchen under en tiominuters period då båda lagen gick mer offensivt. Falkenbergs Björnsson hade ett utmärkt skottläge precis innanför straffområdet men sparkade hål i luften. ÖSK hade ett flertal långskott under en kort period, dock smet samtliga utanför stolparna. Med kvarten kvar tog ÖSK tag i bollinnehavet igen och inledde en slutforcering mot ett allt lägre sjunkande Falkenberg. Saeid sköt på kort tid två bra skott men inget var tillräckligt bra för att överlista Martler. De heta målchanserna uteblev även under slutminuterna och nykomlingsmötet slutade således 0-0.            

På presskonferensen var båda lagens tränare, Henrik Larsson och Peo Ljung, nöjda med poängen. Larsson var mest nöjd med försvarsspelet och sättet de fick stopp på ÖSK:s passningsspel. “Vi följer matchplanen till punkt och pricka”. Peo såg likheter med tidigare möten med Falkenberg och ansåg att det egna spelet ser ut som det är tänkt men att passningstempot kan höjas ytterligare. “Men alla poäng är bra”, avslutade Peo sin sammanfattning av matchen.


Nästa match för ÖSK spelas på bortaplan mot IFK Göteborg nu på söndag den 11 maj. Matchstart är kl 17.30.


Statistik

Resultat: 0-0 (0-0)

Mål: -

Hörnor: 6-3

Varningar: D.Gustavsson 17’, H.Björnsson 38’, D.Svensson 50’, C.Wede 73’.     

Byten ÖSK: Jansson ut - Rinne in (57’), Holmberg ut - Pode in (65’), Gustavsson ut - Lipovac in (81’).

Byten Falkenbergs FF: Donyoh ut - Vall in (94’).

Publik: 5312

Domare: Bojan Pandzic, Daniel Ekman (ass.), Joakim Amri Nilsson (ass.) och Namik Idrizovic (fjärde).


Startelva ÖSK

Oscar Jansson

Patrik Haginge – Magnus Wikström – Erik Moberg - Daniel Björnquist

Nordin Gerzic – Mohammed Saeid - Kalle Holmberg

Ahmed Yasin – Shpetim Hasani – Daniel Gustavsson

Startelva Falkenbergs FF

Otto Martler

Rasmus Sjöstedt - Daniel Johansson - Per Karlsson - Adam Eriksson

Halldor Björnsson - David Svensson - Anton Wede - Calle Wede

Stefan Rodevåg - Godsway Donyoh


Niklas Sandberg & Carl Rosén 

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908