Säsongens andra förlust i Kalmar

Förstora bilden


ÖSK gästade på söndagskvällen Guldfågeln Arena i Kalmar för match i allsvenskans sjunde omgång. Kalmars måltjuv Måns Söderqvist gav sitt lag ledningen i den första halvleken, trots ett stundtals stort bollinnehav för ÖSK. Några minuter in i den andra halvleken utökade Mats Solheim Kalmars ledning och eftersom ÖSK inte kom närmare mål än en nick som rensades på mållinjen slutade matchen 2-0 till Kalmar.

Matchen inleddes med relativt avvaktande spel från båda lagen och jämnt bollinnehav. ÖSK skapade två hörnor efter drygt tio minuter spelade, de vållade dock ingen större fara för Kalmarförsvaret. Just när ÖSK höll på att ta grepp om matchen så slog Jansson en kort passning till en felvänd Moberg i eget straffområde. Moberg slarvade med mottagningen och en hårt pressande Eriksson snodde åt sig bollen för att i nästa skede retligt enkelt lägga den i sidled till Söderqvist. Öppet mål och 1-0 till Kalmar. Ett tråkigt misstag som gjorde att ÖSK fick kämpa i uppförsbacke under resten av första halvlek. ÖSK hade stort bollinnehav men hade svårt att skapa farliga målchanser. Efter en dryg halvtimme byggde ÖSK upp ett anfall på högerkanten. Bollen nådde slutligen Yasin som från snäv vinkel avlossade ett hårt skott utanför. Några minuter senare bröt DG in från vänster och vände bort en försvarare. Skottet med högerfoten blev dock för löst och Cramer i Kalmarmålet kunde enkelt rädda. Med två minuter kvar av första halvlek passade Saeid fram Holmberg centralt som med en touch skarvade vidare till Hasani. Shpetims skott gick dessvärre högt över ribban. 1-0 stod sig halvleken ut. Trots 66 % bollinnehav och några bra skottlägen var det underläge i halvtid.

Andra halvlek hann knappt starta innan ÖSK var ytterst nära att kvittera. Gerzic slog en fin hörna som Haginge vräkte sig fram på och skarvade mot öppet mål. Men på mållinjen stod Solheim som en räddande ängel och nickade bort bollen. I den 49:e minuten kom Elm till bra skottläge i straffområdet men Jansson gjorde en fin räddning till hörna. Minuten senare var dock Jansson chanslös när Solheim fick på en perfekt yttersida från position strax utanför straffområdet. Bollen gick i en perfekt båge och 2-0 var ett faktum. Snöpligt för ÖSK som var så oerhört nära att kvittera några minuter tidigare. Efter timmen spelad fick Söderqvist chansen att sätta spiken i kistan men han sköt högt över efter att ha varit helt fri med Jansson. ÖSK gjorde två snabba byten och tog in Mensah och Pode. ÖSK hade dock svårt att skapa målchanser och Kalmar fortsatte att trycka på offensivt stärkta av sin ledning. Med dryga kvarten kvar ryckte ÖSK upp sig igen. Pode hade ett vasst skott efter hörna som Cramer gjorde en fin räddning på. Strax därefter fick Christer Lipovac göra entré på planen och därmed gjorde han sina första allsvenska minuter. I den 79:e minuten kom Björnqvist runt på kanten och spelade fram Yasin centralt, skottet från den sistnämnde gick tyvärr tätt utanför. Samme Yasin fick ÖSK:s bästa chans i matchen i den 85:e minuten när han tog ner en boll i straffområdet, skottfintade bort två försvarare och sköt stenhårt, men återigen utanför. ÖSK fick till ytterligare några halvchanser i slutet med skott från Pode och Gerzic men något mål blev det inte denna match. Kalmar avgick med segern 2-0.            


Nästa match för ÖSK spelas på torsdag den 8 maj då Falkenbergs FF gästar Behrn Arena. Matchstart är kl 19.00.


Statistik

Resultat: 2-0 (1-0)

Mål: Söderqvist 16’, Solheim 50’

Hörnor: 5-5

Varningar: Hallberg 52’   

Byten Kalmar: Diouf in - Eriksson ut (71’), Romario in - Ring ut (86’)

Byten ÖSK: Mensah in - Holmberg ut (60’), Pode in - Gustavsson ut (62’), Lipovac in - Saeid ut (74’)

Publik: 5275

Domare: Mohammed Al-Akim, Jan-Erik Swärdh (ass.), Björn Lindroth (ass.) och Magnus Ahlsén (fjärde)


Startelva ÖSK

Oscar Jansson

Patrik Haginge – Magnus Wikström – Erik Moberg - Daniel Björnquist

Nordin Gerzic – Mohammed Saeid - Kalle Holmberg

Ahmed Yasin  – Shpetim Hasani – Daniel Gustavsson


Startelva Kalmar FF

Lars Cramer

Emin Nouri - Marcus Nilsson - Marcus Thorbjörnsson - Mats Solheim

Tobias Eriksson - Ismaeil Silva Lima - Melker Hallberg - Jonathan Ring

Måns Söderqvist - David Elm


Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908