2-2 i svängig match på Grimsta IP

ÖSK avslutade påskhelgen med att gästa Grimsta IP på annandagen för match mot Brommapojkarna. Det blev en svängig match där ÖSK tappade ledningen i matchens avslutande sekunder efter att BP kvitterat på straff. 2-2 blev slutresultatet efter mål av Hasani, Petrovic, Holmberg och Rexhepi.

För andra gången på en dryg vecka tog ÖSK bussen till Stockholmsområdet för bortamatch i Allsvenskan. Senast blev det delad poäng mot AIK på Friends Arena, idag stod IF Brommapojkarna för motståndet på Grimsta IP. BP inledde matchen piggt och mest framträdande var vänsterbacken Jónsson. Med två precisa och vältajmade djupledsbollar friställde han lagkamraterna Bärkroth och Sandberg-Magnusson, men burgaveln och Jansson räddade ÖSK från ett tidigt baklängesmål. Jónsson hade även ett eget skott som Jansson fick sträcka ut på och rädda med vänsterhanden. ÖSK fick mest ägna sig åt försvarsspel och hade problem att etablera ett eget offensivt spel, men lyckades ändå sticka emellan i BP-pressen och skapa några halvchanser. Trion Gerzic, Yasin och DG hade varsitt skott som dock inte vållade Vazgec i målet några större bekymmer. I den 30:e matchminuten fick BP:s anfallare Sandberg Magnusson ett jätteläge i boxen, men hans skott seglade utanför Janssons ena stolpe. I nästa spelsekvens fick Haginge bollen till något till höger på offensiv planhalva. Hasani tog en löpning i mitten och Haginge levererade i precis rätt skede en passning mellan BP:s försvarsspelare. Friställd väntade Hasani ut den utrusande Vazgec, rundade honom och tryckte sen distinkt in bollen i mål från snäv vinkel. 0-1 till ÖSK och Hasanis fjärde mål i Allsvenskan 2014. Under den kvart som återstod av halvleken skapade Bärkroth på egen hand ytterligare en bra målchans när han trixade i straffområdet, men Jansson räddade återigen skottet fr¨n nära håll. Efter 45 minuter blåste domaren för halvtid med ställningen 0-1. Sett till matchbilden med exempelvis 7-0 i hörnor till hemmalaget var den svartvita ledningen orättvis men ack så skön.

I den 50:e minuten fick BP:s Rexhepi tag i bollen centralt. Trots ÖSK-spelares bevakning ryckte han sig loss och serverade Petrovic som kom i en löpning bakom Rexhepis rygg. Fri med Jansson gjorde Petrovic inget misstag utan rullade in 1-1 vid den närmsta stolpen. Björnquist var sedan aktiv i offensiven under en period en bit in i andra halvlek och hade två farliga avslut, ett skott och en nick, som dock inte gav utdelning i form av mål. Matchbilden i den andra halvleken var överlag mer jämn än i den första då hemmalaget i rödsvart ställ dominerade. Med dryga tio minuter kvar inledde ÖSK en bra period och slutforcering i jakten på tre poäng. Hasani och Haginge hade varsin giftig nick, den ena i stolpen och den andra rensad på mållinjen. I den 89:e minuten fick Kalle Holmberg bollen en bit utanför offensivt straffområde. Han tog några snabba steg i riktning mot målet och drog sen iväg ett hårt skott med högerfoten. Målvakten touchade bollen men inte tillräckligt så det gick in i det bortre hörnet. Vild glädje utbröt vid kubanernas sektion bakom målet. Domaren aviserade strax därefter att BP skulle få fem minuters tilläggstid att jaga en kvittering på. I den 92:a minuten fick Holmberg ett kanonläge att avgöra matchen när han tog sig in från vänster och var fri framför Vazgec men han fick inte ren träff på bollen som gick utanför. Med en minut kvar av tilläggstiden uppstod kalabalik i ÖSK:s straffområde och det slutade med att Nkili kapade Rexhepi någon meter från mål. Domaren dömde straff, samma Rexhepi klev fram och strax därpå var bollen i mål. Matchen slutade därmed 2-2. Givetvist surt för ÖSK att släppa in en sådan sen kvittering men sett till matchbilden var ett oavgjort resultat inte orättvist.

Nästa match i Allsvenskan för ÖSK spelas på fredag den 25 april. Då kommer Åtvidabergs FF till Örebro för besök på Behrn Arena. Matchen börjar kl. 19.00.

Resultat: 2-2 (0-1)

Mål: Hasani 30’, Petrovic 50’, Holmberg 89’, Rexhepi 94’.

Hörnor: 10-5

Varningar:  Sandberg-Magnusson, Nkili,

Byten IF Brommapojkarna: Jónsson ut - Starfelt in 78’, Petrovic ut - Hellberg in 82’, Bärkroth ut - Åsbrink in 86’

Byten ÖSK: Mensah ut - Pode in (46’), Gustavsson ut - Holmberg in (62’),

Publik: 1420

Domare: Kristoffer Karlsson, Mikael Hallin (ass.), Mahbod Beigi (ass.) och Dragan Banjac (fjärde)