Uddamålsförlust mot Malmö FF

ÖSK tog under onsdagskvällen emot serieledarna och regerande mästarna Malmö FF på Behrn Arena. Det blev en fartfylld match där ÖSK stod upp bra mot motståndet. Dessvärre slutade matchen 1-2 och ÖSK har därmed förlorat sin första match i Allsvenskan 2014. Målskyttar i matchen var Guillermo Molins, Pontus Jansson och Ahmed Yasin.

Redan från matchens första minut drogs tempot upp rejält. Malmö inledde mest offensivt och hade farliga löpningar i djupled som hotade ÖSK:s backlinje. Efter knappt tio minuter skapade dock ÖSK några riktigt farliga lägen i samband med hörnor. Först var det en tilltrasslad situation där Yasin hade ett skott som täcktes ut till en ny hörna. På den nickades bollen ut till Mensah som sköt ett lurigt skott som Olsen tvingades tippa till ännu en hörna. I den fjortonde minuten snodde Saeid åt sig bollen på offensiv planhalva och serverade Hasani i djupet som tog sig in i straffområdet hårt trängd men fick iväg ett avslut som touchade ribbans överkant innan den gick ut. Minuten senare kom ett inlägg från Gerzic som Hasani gick upp och störde Olsen på i luftrummet varvid den senare tappade bollen till Saeid som sånär kunde trycka in ledningsmålet men ett MFF-ben kom emellan. I den fartfyllda och händelserika inledningen av matchen stack även gästerna upp med ett par chanser. Rosenberg chippade när Jansson var långt ut men Oscar lyckades få upp en hand i sista stund och tippade bollen till hörna. Malmö ställde gång på gång om i snabba omställningar, visade på hög kvalitet i kortpassningsspelet och hotade såväl på kanterna som centralt. I den 32:a minuten hann Yasin upp en långboll på högerkanten, slog in ett hårt lågt inlägg till Haginge som fintade bort sin försvarare men skottet gick dessvärre högt över. I en situation strax efteråt gick Rosenberg omkull och ÖSK ställde om, MFF bröt dock och fick ut en boll på Rosenberg som rest sig. Hemvändaren fick till ett kanoninlägg som skar rakt igenom straffområdet och vid bortra stolpen kunde Molins peta in 0-1. Ett klassmål. Återstående tid av halvleken gick tempot ned något och MFF kontrollerade matchbilden något mer än tidigare. 0-1 stod sig till halvtidspausen. En mycket bra första halvlek av båda lagen.   


ÖSK var nära att jämna ut i målprotokollet direkt i den andra halvleken. Efter att Malmölaget flyttat upp i samband med en hörna fick Gerzic bollen till vänster och avancerade in i straffområdet. Med en elegant vrickning tunnlade han försvararen och fick skottläge från snäv vinkel. Skottet täcktes till hörna. Några minuter senare följde Hasani upp med en pressat skott utifrån, men Olsen hade kontroll och kunde se bollen på ut till inspark. Efter dessa chanser för hemmalaegt tog Malmö initiativectåter  oh hotade ett flertal gånger i djupled. Forsberg kom igenom i mitten efter fyndigt kombinationsspel från gästerna, men Jansson var bra med och räddade. I den 63:e minuten tog Malmös mittback Pontus Jansson bollen utanför eget strmafforådet och avancerade på en tom yta centralt. Han slog sen ut bollen på vänsterkanten till Molins som tog emot och väntade in löpningar från lagkamrater. Bollen slogs slutliegn in framför mål där mittbacken Jansson avslutade spelsekvensen som han själv inlett genom att behärskat vinkla in bollen till 0-2. Efter målet rullade Malmö kontrollerat bollen inom laget och ÖSK hade stora problem att komma åt gästerna. Eriksson var med drygt tjugo minuter kvar nära att sätta spiken i ÖSK-kistan och göra 0-3 men Jansson räddade till hörna. Under de kommande minutrarna avtog Malmös dominans och ÖSK kunde anfalla i jakten på ett reduceringsmål. Haginge och Gerzic inledde med jakten med varsitt skott. I den 76:e minuten erövrade ÖSK bollen när Malmö flyttat upp laget. Yasin hade lämnat sin position till höger på mittfältet och sökt sig in centralt när han fick bollen perfekt i steget och kunde sätta fart framåt mot en backande försvarslinje. Två andra svartvita spelare erbjöd passningsalternativ men Yasin valde några meter utanför straffområdet att avlossa ett skott med högerfoten. Skottet var pressat och målvakten Olsen hann inte med. Målet var Yasins första gjorda och Olsens första insläppta mål i årets Allsvenska. ÖSK fick som vanligt energ iav målet och tre minuter senare fick inbytte Holmberg ett läge till vänster, m edskottet blev misslyckat och gick högt över. Malmö visade därefter klass när man återigen metodiskt rullade bollen inom laget och ÖSK orkade inte riktigt sätta in den kollektiva press som krävdes för att ta tillbaka bollen och gå till anfall. Det blev därmed inga fler chanser för ÖSK framåt utan matchen slutade 1-2.


På presskonferensen uttryckte Malmös tränare Åge Hareide att det varit en bra fotbollsmatch och han var nöjd med lagets insats över 90 minuter. Peo Ljung var inte helt nedslagen trots resultatet. Han ansåg att ÖSK gjorde en bra insats och höll matchen vid liv hela vägen in till slutsignalen.     

I nästa omgång av Allsvenskan möter ÖSK IF Brommapojkarna på bortaplan. Matchen spelas annandag påsk, alltså måndagen den 21 april, på Grimsta IP med matchstart kl. 17.30.


Statistik

Resultat: 1-2 (0-1)

Mål: Molins 32’, Jansson 63’, Yasin 76’.

Hörnor: 8-7

Varningar: Gerzic 66’, Mensah 73’, Rosenberg 87’, Olsen 94’,

Byten ÖSK: Gustavsson ut - Holmberg in (64’)

Byten Malmö FF: Eriksson ut - Kroon in (75’), Forsberg ut - Halsti in ( 80’),  Molins ut - Cibicki ut (92’)

Publik: 8125

Domare: Andreas Ekberg, Tobias Wärn (ass.), Fredrik Klyver (ass.) och Magnus Ahlsén (fjärde)


Startelva ÖSK

Oscar Jansson

Patrik Haginge – Ayanda Nkili – Erik Moberg - Daniel Björnquist

Nordin Gerzic –  Samuel Mensah – Mohammed Saeid

Ahmed Yasin  – Shpetim Hasani – Daniel Gustavsson


Startelva Malmö FF

Olsen

Albornoz - Jansson - Helander - Ricardinho

Molins - Johansson - Thern - Forsberg

Eriksson - Rosenberg


Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908