Hasanis sena nick gav andra raka ÖSK-segern

Förstora bilden

Ikväll var det återigen dags för match i Allsvenskan på Behrn Arena när ÖSK mötte Mjällby. Hemmalaget dominerade matchen, framförallt i den andra halvleken, men bollen ville inte in. Det såg länge ut att bli en mållös tillställning i regnet men Shpetim Hasani frälste slutligen publiken med en nick i krysset i den 87:e minuten. Det blev matchens enda mål och ÖSK tog därmed den andra raka seriesegern.

Till synes stärkta av vändningen senast i Halmstad inledde ÖSK matchen på ett piggt och övertygande sätt. Under de inledande fem minuterna hade hemmalaget två farliga frisparkslägen från en central position några meter utanför straffområdet. Gerzic och Saeid slog varsin och den senare blev farligast men Asper kunde tippa bollen till hörna. Strax därpå tvingades Asper till ytterligare en kvalificerad räddning när Hasani mötte ett inlägg från DG. Efter dryga kvarten jämnade Mjällby ut matchbilden och hade under period ett större bollinnehav, men Jansson stod ändå relativt sysslolös i målet. Det var istället ÖSK som fortsatte att skapa chanser. DG och Mensah hade båda skott tätt utanför Aspers stolpar. ÖSK:s anfall skedde framförallt på vänsterkanten där Björnquist och DG flertalet gånger kombinationsspelade och tog sig in i straffområdet, även om det sista lilla saknades. Mot slutet av halvleken bidrog även högerkanten till chansproduktionen. Först tog sig Yasin fram och avlossade ett tungt skott tätt utanför första stolpen. I halvlekens sista sekund snurrade DG till vänster och slog ett inlägg som Asper endast lyckades peta ut. Bollen gick till en fristående Haginge som drog till direkt men Asper hann med på nytt och räddade till en hörna som blev resultatlös. Första halvlek kunde därmed summeras med 0-0 på resultattavlan. En hemmaledning hade dock varit klart rättvis sett till alla chanser ÖSK skapade.

Andra halvlek inleddes på ett liknande sätt som den första likt den första. ÖSK trummade på framåt och Hasani hade ett farligt skott i straffområdet som smet någon meter utanför bortre stolpen. Med dryga timmen spelad hade Yasin ett lurigt långskott som Asper med fingerspetsarna touchade till hörna. Mjällby hade väldigt svårt att skapa målchanser även i andra halvlek men ställningen var likväl fortsatt oavgjord. ÖSK:s mittfält styrde och ställde och försåg kontinuerligt de offensiva spelarna med farliga bollar. Med kvarten kvar vann Gerzic boll på mitten och serverade Yasin som tog skott vid straffområdesgränsen, dessvärre rakt på Asper. Matchen såg ut att sluta 0-0 men efter ett långskott från Gerzic fick ÖSK en hörna med tre minuter kvar av ordinarie tid. Gerzic tog själv hand om hörnan. I klungan av spelare framför målet nådde Hasani högst och kunde med en kraftfull nick trycka in bollen i första krysset. Målet som var snarlikt kvitteringsmålet i premiären mot Halmstad fick Behrn Arena att explodera i glädje. Mjällby flyttade direkt fram allt i en slutforcering och åstadkom mer under de sista fyra tilläggsminuterna än under hela ordinarie matchtid. I slutsekunderna fick inhoppande Strömberg ett gyllene läge att kvittera när han fick bollen bara några meter från mål. Strömberg drog iväg en stenhård projektil som touchade ribbans överkant och gick ut till inspark. Hemmapubliken kunde andas ut då domaren några sekunder senare blåste av matchen. 1-0 till ÖSK som nu har två raka segrar i inledningen av den allsvenska säsongen.

På den efterföljande presskonferensen konstaterade Mjällbys tränare Lasse Jacobsson att ÖSK:s seger var välförtjänt men han var samtidigt uppenbart besviken över att målet kom så sent och på sättet det skedde. ÖSK:s tränare Peo Ljung var nöjd med lagets insats och mängden chanser som skapades. Peo passade också på att hylla kollektivet och dess mentalitet.
I en något haltande tabell skuggar ÖSK nu serieledaren Malmö FF, som kommer till Örebro för match nästa vecka. Innan dess, på söndag den 13 april, ska ÖSK besöka Solna och Friends Arena för bortamatch mot AIK. Avspark för den matchen är kl. 15.00.

Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Hasani 87’.
Hörnor: 10-2
Varningar: Nkili 15’, Agardius 83’.
Byten ÖSK: Saeid ut - Holmberg in (90’).
Byten Mjällby AIF: Löfquist ut - Ekenberg in (57’), Håkansson ut - Dahlström in (67’), Bonsu - Strömberg in (79’).
Publik: 5781
Domare: Kristoffer Karlsson, Mikael Hallin (ass.), Mahbod Beigi (ass.) och Per Melin (fjärde)